De schutter van Ottawa bekeerde zich onlangs tot de islam

De Canadese Michael Zehaf-Bibeau (32) heette pasgeleden nog Michael Joseph Hall. Hij heeft zich nog maar onlangs tot de islam bekeerd. Volgens de Canadese politie werd de foto van Zehaf-Bibeau door een aan IS gelieerd Twitteraccount verspreid. Waarschijnlijk was de foto net gemaakt en had hij ook net zijn voornaam veranderd in Abdul. Gisteren vermoordde hij een militair bij het monument voor de onbekende soldaat. Daarna werd hij in de gangen van het Canadese parlement doodgeschoten door de politie. Volgens een vriend moet hij geestelijk in de war geweest zijn. "We hadden een gesprek in de keuken en ik weet niet meer precies hoe hij het verwoordde, maar hij zei dat de duivel achter hem aanzat." De vriend zegt dat Zehaf-Bibeau het over Shaytan had, wat een Arabische term is voor duivels en demonen. De moeder van Zehaf-Bibeau werkte bij de immigratiedienst. Zijn stiefvader, een Libische zakenman, zou in 2011 in Libië hebben gevochten met de rebellen. Zehaf-Bibeau zou er zelf ook gevochten hebben en praten over naar Libië willen terugkeren. Probleem was dat hij inmiddels door de Canadese overheid als gevaarlijk werd gezien, waardoor zijn paspoort werd afgepakt. Eerder al werd hij veroordeeld wegens drugsbezit, een overval en bedreigingen.

Bron(nen):   De Volkskrant      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Elke relioot is ‘geestelijk in de war’.

  • vandehoedenderand

   Maar op de één of andere manier lijken (bepaalde) bekeerlingen nog gestoorder. Nog fanatieker. Dat schijnen zelfs die lui van IS zelf te zeggen.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Ik gok op een soort van verantwoording voor zichzelf en profilatiedrang tov de nieuwe ‘collega’s’

    (in antwoord op vandehoedenderand)
    • harrr

     Ik meen dat je bij elke streetgang toch iemand moet omleggen voordat je volwaardig lid bent?…..
     Islam is dus gewoon een gang 🙂

     (in antwoord op Windows 8)
 2. Apekool

  De oplossing is duidelijk: wettelijk verbieden dat mensen zich tot de Islam bekeren. Een bij uitstek Nederlandse oplossing voor dit groeiende probleem lijkt me – al zullen we huiskamerbekeringen wel gedogen hoor.

  • harrr

   Nou, de nederlandse oplossing bij uitstek is om het probleem een andere naam te geven zodat het verdwijnt..
   Ik ben benieuwd hoe ze dit probleem gaan oplos-herbenoemen

   (in antwoord op Apekool)
 3. Burgermans

  Niet verbazingwekkend, criminaliteit en islam gaan hand in hand. Mohammed was zelf een woestijnrover, oorlogsmisdadiger en vrouwenmepper, logisch dat zijn volgelingen zich ook sneller aan misdaad bezondigen.

Reacties niet toegestaan