Project geeft daklozen een smartphone en Twittercursus

Samenleving
donderdag, 07 juni 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het initiatief komt oorspronkelijk uit Amerika. “Underheard in New York” was er een groot succes. Toen een dakloze bijvoorbeeld tweette dat hij zijn dochter al 11 jaar niet had gezien, had een volger haar gevonden. Veel twitteraars boden hun diensten of financiele hulp gratis aan.
Gisteren zijn de “Straatvogels” officieel van start gegaan. Via Twitter geven daklozen een kijkje in hun leven. KPN stelt 5 smartphones met beltegoed ter beschikking voor dit project, ook kregen de daklozen een cursus social media.
In Nederland kwam de Protestantse Diaconie Amsterdam met dit idee om daklozen meer reikwijdte te bieden. Ze zijn vooral benieuwd wat er gebeurt als daklozen die leven in een drukke stad, zichtbaar worden op het sociale netwerk. De deelnemers gebruiken Twitter bijvoorbeeld om een degelijke maaltijd of slaapplaats te vinden maar soms hebben ze ook gewoon behoefte aan een luisterend oor. Je kunt ze volgen tot begin oktober via Twitter: @Straatvogels.
Deelnemers: Youssef       @Youssef_Ams Peter           @PeterStr_vogel Saskia         @Saskia_Ams Rene           @renedakloos Frans          @FransHeuvelmans