Mocro War: jonge topcriminelen liquideren elkaar bij jou om de hoek

De Mocro War, een liquidatiegolf waarbij veel Marokkaanse topcriminelen betrokken zijn, is hét hoofdpijndossier geworden van de politie, schrijft het AD. De vete escaleerde twee jaar geleden na een ruzie over een verdwenen partij drugs in de Antwerpse haven. Op elke liquidatie volgen represailles. De krant noemt 5 redenen waarom we deze oorlog binnen de Mocromaffia wél erg moeten vinden en beter niet kunnen denken: 'laat ze elkaar maar afknallen'. 1. Het komt dichtbij Bij een dubbele liquidatie vlogen de kogels tot in de slaapkamer van een buurtbewoner. Luana Xavier werd in Amstelveen maandag doodgeschoten onder het oog van haar kinderen. In juli schoten huurmoordenaars per ongeluk op straat een onschuldige jonge vader dood. Kortom de liquidaties kunnen plaatsvinden bij jou om de hoek. 2. Zware wapens Vroeger volstonden een paar schoten om een topcrimineel om te leggen, bij deze liquidatiegolf worden niet zelden tientallen schoten gelost met zware wapens, liefst kalasjnikovs. 3. Politie machteloos De moordonderzoeken gaan moeizaam. Vooral omdat de criminelen zo taai zijn. Ze zwijgen tijdens verhoren, steken vluchtauto's in brand en via spyshops kopen ze artikelen om te voorkomen dat de politie hen goed kan volgen. Bovendien werken ze in zulke wisselende samenstellingen, dat ze moeilijk in kaart zijn te brengen. 4. Kansarme jongeren De criminelen zijn met name Marokkaanse jongeren, die laagopgeleid zijn en kansloos op de arbeidsmarkt. Ze houden van luxe en zien geen alternatief om daar aan te komen dan de criminaliteit. Straffen hebben weinig effect op deze groep. 5. Hoog tempo Het tempo waarin de liquidaties elkaar opvolgen, is schrikbarend hoog. Hoewel het aantal moorden landelijk gezien juist daalt, houdt de 'nieuwe' Amsterdamse onderwereld het gemiddelde hoog. Tot dusver staat de teller van de Mocro War op vijftien doden. En het einde is allerminst in zicht.

Bron(nen):   AD      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Het verval van de mensheid en totaalfaal van de overheid.

 2. Robin

  Ik begreep van de NOS dat dit kan doorgaan tot er nog maar 1 crimineel over is. 🙂

 3. Jannie Ooms

  Ik heb er geen bezwaar tegen dat ze elkaar om het leven brengen. Integendeel: opgeruimd staat netjes. Ze zouden misschien wél schietles moeten nemen opdat ze elkaar zodanig kunnen afknallen dat onschuldige burgers niet de kans lopen neergemaaid te worden.

 4. Apekool

  Dus zwakbegaafd tuig zijn TOP criminelen? Dit zijn toch gewoon tasjesdieven met een zwaar wapen?

 5. Burgermans

  Dus het AD vindt dat we medelijden moeten hebben met Marokkaanse moordenaars omdat ze van luxe houden en geen eerlijk werk kunnen vinden. Hoe discriminerend is dat voor de Marokkanen die wel gewoon eerlijk werk doen?

  • Apekool

   Ik durf er met mijn Marokkaanse collega’s niet eens over te beginnen – allemaal goede dames/heren die ik geen plaatsvervangende schaamte wil aanpraten.

   (in antwoord op Burgermans)
 6. wrgbrb

  zou zeggen nodig ze allemaal uit voor een feest geef ze een wapen en wacht tot er nog maar 1 over is en die geven we als beloning een geforceerde uitzetting

 7. Anton van Haasteren

  Dat wisten we 10 jaar geleden al, maar toen wilde niemand luisteren.

Reacties niet toegestaan