Slimme ondernemer reikt ontevreden Amsterdamse ambtenaren de hand

Samenleving
maandag, 22 december 2014 om 12:03
kerstpakketstelenpvda
Tumult in Amsterdam onder de 13.000 gemeentemedewerkers: Het kerstpakket viel tegen. Dit jaar kregen alle ambtenaren voor het eerst hetzelfde kerstgeschenk en dat pakt voor velen soberder uit dan anders. Voorheen konden de verschillende gemeentelijke diensten zelf kiezen wat zij hun medewerkers gaven. Daardoor kregen sommigen niets terwijl anderen cadeaus tot wel 100 euro ontvingen. Dit jaar besloot de gemeente een scheurkalender samen te stellen met weetjes over Amsterdam. Verantwoordelijk waren de gemeentesecretaris en 5 clusterdirecteuren. De kalender werd door 50 medewerkers gemaakt. Maar naast de geringe waarde van het kerstpakket (ambtenaren kregen los van de scheurkalender een sleutelhanger) valt ook de kalender zelf tegen. De 'treurkalenders' belandden direct al onder de gemeentelijke kerstbomen of werden als 'deurstopper' of 'wc-papier' gratis aangeboden op het intranet van de gemeente.
Maar ja, ook de gemeente moest bezuinigen. Volgens een intern bericht zit de waarde van het geschenk, dat 6 euro per stuk heeft gekost, dan ook in de manier waarop de kalender gemaakt is. Toch nemen de ambtenaren daar geen genoegen mee. Zij hadden dan liever gezien dat het geld naar de Voedselbank was gegaan. Sommigen voelen zich serieus tekort gedaan en eisen een verklaring van de burgemeester. Een woordvoerder: "Kerstpakketten leiden altijd tot discussie."
Een ondernemer in Noord reikt de ambtenaren de hand. Bij zijn boekhandel (Van der Plas) kan de scheurkalender tegen 20% korting worden ingeruild tegen een andere scheurkalender. Dit kan tot het eind van het jaar.
Bron(nen): Het Parool