Jongen veinst zelfmoordaanslag en ontsnapt zo aan IS

IS zocht iemand die een bomaanslag wilde plegen in een moskee in Bagdad. De veertienjarige Syrische Usaid Barho bood zich aan. Niet om echt een zelfmoordaanslag te plegen, maar om te ontsnappen aan de terreurorganisatie, meldt The New York Times. Bij de moskee aangekomen, liep Usaid met de bom om zijn middel direct naar de beveiligingsagenten. Hij vertelt: 'Ik opende mijn jas en zei: 'ik heb een zelfmoordvest, maar ik wil mezelf niet opblazen.' Daarop verwijderde een agent snel de bom en niemand raakte gewond. Het leek hem de beste manier om aan IS te ontsnappen. Vooraf liet de terreurorganisatie zijn jonge rekruten kiezen: vechten of een zelfmoordaanslag plegen:  'Als ik me tijdens een gevecht zou overgeven aan de veiligheidstroepen, zouden ze me doodschieten met mijn pistool in mijn hand,' zegt Usaid. Hij liep als kleine jongen weg van huis om lid te worden van IS. 'Ik geloofde in de islam. Ze hadden me ervan overtuigd dat sjiieten ongelovigen zijn en dat ik hen moesten doden'. Ze vertelden hem naar eigen zeggen ook dat sjiieten zijn moeder zouden komen verkrachten. Om haar te beschermen moest hij vechten. Maar al snel zag hij de meest afschuwelijke dingen en wilde hij weg. De jongen wil nu graag herenigd worden met zijn familie en heeft nog steeds het plan om in Turkije te gaan studeren en dokter te worden.

Bron(nen):   The New York Times      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Albert Bakker

  Net als dat dertienjarig meisje in Nigeria onlangs die door haar vader was gegeven aan Boko Haram om te kiezen tussen zichzelf op te blazen op een markt of levend te worden begraven is al lang niet meer het feit dat de vroomste volgelingen van de nobele en vredige religie van Mohammed kinderen dit soort dingen dwingen te doen, maar dat sommige kinderen er aan ontsnappen dat de verbazing wekt.

 2. Thomas

  IS zocht iemand die een bomaanslag WOU plegen in een moskee in Bagdad.

  • Albert Bakker

   De gebruikte vervoeging van willen is correct hier. De vervoeging wou is uitsluitend beperkt tot de spreektaal.

   Je zou eventueel kunnen opmerken dat IS geen persoon maar een organisatie is en derhalve de meervoudsvorm gebruikt zou moeten worden. Dus IS zochten iemand die een bomaanslag wilde plegen..

   (in antwoord op Thomas)
 3. Thomas

  Ze hebben het aangepast!

 4. Burgermans

  Wat een afschuwelijke religie is de islam toch.

Reacties niet toegestaan