Zo zag het ruim van het ‘spookschip’ eruit

Er is een foto opgedoken die is genomen in de Blue Sky M, het eerste spookschip vol migranten dat stuurloos afstevende op de Italiaanse kust. De bijna 800 bootvluchtelingen zaten dagenlang in het roestige ruim van het afgedankte koopvaardijschip, dat op weg was van Syrië naar het Europese vasteland. De foto is genomen door een 35-jarige Syriër. Hij betaalde zelf ruim 14.000 euro voor zijn overtocht en die van zijn zwangere vrouw. Desperate: Migrants including women and young children were crammed into the freezing hold in decaying cargo ship the Blue Sky M  

Bron(nen):   Daily Mail      

34 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  PvdA, bedankt!

  • Desperanto

   Laten we ook niet vergeten de crypto-socialsitische partijen te bedanken!

   (in antwoord op Burgermans)
  • Jannie Ooms

   VVD hartelijk dank voor het naar ons land halen van buitenlandse werknemers, in de jaren zestig. Op verzoek van de werkgevers, die goedkope arbeidskrachtrn nodig hadden…

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Off topic, Jannie.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • marianne martens

     nee, hoor de geschiedenis moet je kennen zeker als je het heden alleen maar beoordeeld met je eigen primitieve angsten en emoties. Lezen is weten, dat weet u ook wel, Mijnheer Burgermans.

     (in antwoord op Burgermans)
   • Windows 8

    GAST arbeiders !!!!

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • kletsmajoor

    Maar de hele verhaal is dat de gastarbeiders volgens contract weer terug zouden gaan als er geen werk meer was. Toen dat inderdaad moest gebeuren omdat o.a. de textielindustrie failliet ging, kwam de PvdA (met andere partijen) in aktie want ze vonden de gastarbeiders “slachtoffers”. Het vervolg is bekend. Het aantal gastarbeiders was initieel ongeveer 60 a 70.000 maar na gezinshereniging en andere regelingen werd het een veelvoud daarvan.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Desperanto

    Jannie, je weet toch dat alles wat er mis is in Nederland de schuld is van links en alleen links.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. marianne martens

  EU en de individuele aanmodder regeringen die zichzelf knettergek aan het draaien zijn,bedankt dat u geen donder doet voor Afrika en de Zuid- Europese landen. “Not in my backyard”. Het morele brein van de EU is de ruimte ingeschoten en verdwenen.

  • Pietje_Precies

   dr gaan al jaren miljarden heen… zullen we daar maar mee stoppen dan?

   (in antwoord op marianne martens)
  • Vogelbeest

   Azie geven we nooit wat, Zuid-Amerika geven we nooit wat en die groeien allemaal uit zichzelf.
   Afrika krijgt alleen al van Nederland miljarden per jaar en het helpt niets. De oplossing is niet om al die mensen dan maar hier toe te laten.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    behalve Argentinië, toch ?

    (in antwoord op Vogelbeest)
   • Albert Bakker

    In Afrika zijn we vooral bezig onze eigen industrie te subsidiëren en de lokale economieën kapot te maken door er voor te zorgen dat er voldoende gemakkelijk geld is om corruptie de weg naar macht te maken. Het is stukken gemakkelijker zaken doen met schurken.

    (in antwoord op Vogelbeest)
   • marianne martens

    lijkt me niet maar daarom kun je ze wel fatsoenlijk behandelen en dat gebeurt al jaren niet meer, zie de huidige stand, weer iets heel anders een man, echtgenoot en vader wordt zonder slag of stoot onwettelijk uit het land gezet. De KLM helpt natuurlijk klakkeloos mee net zoals de NS en de Politie in WO2, de goede uitgezonderd, mee aan de moord op miljoenen mensen. Ben ook soms bang als minuscuul klein wezentje met een beperkte blik. Niets doen, niet ondersteunen, zal zie huidige tijd tot brandhaarden/ hel leiden. ws

    (in antwoord op Vogelbeest)
  • Burgermans

   Het is mijns inziens precies andersom: deze mensen komen in grote getale naar Europa omdat we veel te soft zijn voor deze gelukszoekers. Als we alle gelukszoekers consequent terugsturen naar hun geboorteland houdt de mensenhandel vanzelf op.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    zou kunnen kloppen, gebeurt eeuwenlang, moeilijk is dat het volgens u allemaal gelukszoekers zouden zijn, lijkt niet te kloppen. In de jaren ’70 en ’80 werd de Politiek al gewaarschuwd dat er veel criminelen het land instroomden. Genegeerd. In Rusland trokken heel veel grote groepen al plunderend, moordend en verkrachtend door het mega Rijk, na de val van het feodale systeem dwz dat kan ooit ook in de EU gebeuren zoiets als Visgoten tegen Bruingoten.

    (in antwoord op Burgermans)
 3. IwanovKapotjeplov

  Een trieste geschiedenis, voor iedereen. Europa zal toch iets moeten gaan doen, want de situatie met bootvluchtelingen wordt onhoudbaar zo. Misschien toch maar vluchtelingen oppikken op zee en ze vervolgens terugbrengen naar de plaats van inscheping. Dat lijkt wellicht minder humaan, maar het ongelimiteerd laten binnenstromen van vluchtelingen ontwricht op den duur de samenleving met het risico van burgeroorlog.

 4. Vogelbeest

  Als we al onze marines opdracht geven om al die schepen in Afrika een haven binnen te slepen raakt dat on no-time bekend in gelukszoekerkringen, en dan stopt de toestroom.
  Zo lang de EU deze mensen blijven toelaten blijven ze komen.

  Verder zijn deze gelukszoekers niet de armen die het het hardst nodig hebben. Zie het artikel: deze man had 14000,- betaalt. Dan ben je een welvarend man in de regio waar hij vandaan komt. Die komt alleen maar hier heen voor het gratis geld.

 5. Rudy Brinkman

  Gelukszoekers?!?! Die mensen waren op de vlucht voor een burgeroorlog!!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Sky_M_incident

 6. Dead Silence

  Allemaal mannen, geen vrouwen en kinderen => gelukszoekers die hun gezin waarschijnlijk ook nog lieten verrekken.

  • zo_maar

   De foto is genomen door een 35-jarige Syriër. Hij betaalde zelf ruim 14.000 euro voor zijn overtocht en die van zijn zwangere vrouw.

   (in antwoord op Dead Silence)
 7. Jannie Ooms

  Ik zou in de 2e Wereldoorlog vast vergeefs hebben aangeklopt bij de reaguurders die nu zo trots hun onmenselijkheid etaleren. In hun ijver om ons land van vreemde smetten vrij te houden, zouden ze me waarschijnlijk ook nog aangegeven hebben.

  • Windows 8

   Want Syriërs worden systematisch vergast?

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Rudy Brinkman

    Er vallen zoveel doden dat de VN ze niet eens meer telt! En ja, ze worden (werden) met gifgas aangevallen.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Albert Bakker

     De VN maakt wel schattingen. En je bent waarschijnlijk in de war met de Syrische mensenrechtenorganisaties (zoals de SOHR of de VDC) die wel tellingen maken, maar de grootst mogelijke moeite hebben de moordlust van de IS bij te houden.
     Verder is er een verschil tussen aanvallen met gifgas en systematische genocide op staatsniveau. En dat gifgas is bovendien door meerdere partijen gebruikt. Zo heeft Saoedie-Arabië, die het conflict zien als een proxy tegen Iran voor regionale invloed, dit soort chemische wapens o.a. aan Jabhat al Nusra gegeven. En wij houden zoals vanzelfsprekend Saoedie Arabië altijd de hand boven het hoofd.

     (in antwoord op Rudy Brinkman)
 8. zo_maar

  Het woord ‘gelukszoeker’ viert hier hoogtij. Heeft Wilders dat recentelijk gebruikt?

 9. Zmirlap

  Daar kun je best een technofeestje geven!

Reacties niet toegestaan