Veel meer jihadi’s dan overheid beweert

De Nederlandse overheid houdt de cijfers over het aantal Nederlandse jihadisten bewust laag, denkt IS-deskundige Pieter Van Ostaeyen (37). De officiële teller staat nu op 169, waarvan er 33 zijn teruggekeerd. Het werkelijke aantal moslimradicalen dat naar Syrië is vertrokken, zou tussen de 300 en 500 liggen, schat hij. Van Ostaeyen, die arabistiek en islamkunde studeerde, heeft alleen aanwijzingen voor zijn bewering, maar hij krijgt bijval van terreurprofessor Edwin Bakker, ex-MIVD-analist Ronald Sandee en Nederlandse jihadisten zelf. Sandee denkt dat het werkelijke aantal rond de 350 ligt. 'Veel families melden niet dat iemand vertrekt, omdat men de overheid niet vertrouwt of in de hoop dat kinderen terugkomen. Veel ouders steunen wat hun kinderen doen.' De beruchte Haagse moslimradicaal die twittert onder de naam ’Abe Zakaria vertelt: 'Er zijn behoorlijk wat uitreizigers waar de overheid niets van weet. Buiten dat zijn er uit Den Haag alleen al minimaal honderd vertrokken.'    

Bron(nen):   Telegraaf      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Het interesseert niemand meer wat de overheid zegt. U kunt net zo goed de “Story” of Privé” lezen. Die hebben een hoger waarheidsgehalte.

  • Vogelbeest

   Zeer zeker als het iets met onze “geslaagde multiculturele samenleving” te maken heeft.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • harrr

   Zelfs de telegraaf heb ik meer vertrouwen in……… 🙁

   (in antwoord op Dead Silence)
   • RP Geniet

    Binnenhof: percentage betaalde beroepsleugenaars 81,666%
    Telegraaf: percentage betaalde beroepsleugenaars 37%
    Je hebt gelijk Telegraaf is minder onbetrouwbaar 🙂

    (in antwoord op harrr)
 2. Paulraw

  Handig die open grenzen….

 3. RP Geniet

  Het heet niet voor niets het BINNENHOF oftewel HET reservaat voor mensen die last hebben machtswellust, oogklepziekte en een verregaande tunnelvisie hebben. In hun optiek is het Binnenhof het ware Nederland alles daarbuiten een soort Oostvaardersplassen waar de natuur het maar moet regelen.

 4. marianne martens

  Misschien is het handig om ze alle 165 op een oud- boord eiland te plaatsen en de sleutel weggooien. Deze groep zelfbeschikkingsrecht geven en zelf laten telen van groente, melk, brood vanuit de zee.

Reacties niet toegestaan