20.000 mensen feesten dagenlang op Franse illegale rave: 3 zwaargewonden, maar het feest gaat door

Het Franse gehucht Villegongis wordt sinds donderdag opgeschrikt door tienduizenden ravers die uit hun dak gaan op het illegale technofestival Teknival. Er zijn links en rechts ongelukken, maar de autoriteiten laten het gebeuren: “We gaan de aanwezigen niet wegsturen, ze zijn met te veel.”

Ondertussen zijn het Rode Kruis, Civiele Bescherming, vrijwilligers en 240 politieagenten aanwezig om het geheel in goede banen te leiden, meldt het departement Indre. Er raakte iemand onwel en een ander werd lelijk door een adder gebeten. Voor het leven van een veertigjarige bezoeker werd zelfs gevreesd, nadat hij slapend in het hoge gras overreden werd door een achteruitrijdende auto.

Vanavond wordt in het dorp, dat normaal gesproken maar honderd zielen telt, het hoogtepunt van de festiviteiten verwacht. Er zijn nog tienduizenden extra bezoekers onderweg. Het beruchte festival is al aan zijn dertigste editie toe; pas op het laatste moment wordt bekendgemaakt waar het wordt georganiseerd.

Zulke festivals zijn uiteraard verboden, maar om de veiligheid van de aanwezigen te garanderen, wordt de boel niet opgedoekt door de autoriteiten, meldt de Franse nieuwswebsite BFMTV. Wel is een onderzoek gestart naar de organisatoren van Teknival.

Beelden van het technofestival worden gedeeld op Twitter: