Steeds vaker ontslag vanwege uitlatingen op sociale media

Steeds vaker raken mensen hun baan kwijt doordat ze zich op sociale media zwaar misdragen. Bij grote juridische dienstverlener DAS is inmiddels een tiende van alle zaken vanwege ontslag op staande voet veroorzaakt door misstappen op sociale media.

Ook andere arbeidsrechtdeskundigen zien het aantal ontslagen door misdragingen op Facebook of Twitter stijgen, schrijft de Volkskrant. ‘Vroeger reikten dergelijke uitlatingen bij wijze van spreken niet verder dan de verjaardagskring, nu kunnen ze dankzij internet een eigen leven gaan leiden en de werkgever beschadigen’, zegt arbeidsrechtjurist Hanneke Boesveld van juridisch dienstverlener ARAG.

Franko Berk is zo iemand die ontslag kreeg vanwege zijn uitlatingen op sociale media. Hij werkte als beveiliger op de Rotterdamse tram, totdat hij zich eind november op Facebook mengde in een discussie over ebola. ‘Laten we die zwarte apen daar lekker creperen en het geld eerst besteden aan armoede in Nederland’, schreef hij onder meer.

Een andere Facebookgebruiker stuurde een screenshot met de tekst aan Securitas, waarvoor Berk op uitzendbasis werkte. Het beveiligingsbedrijf besloot de arbeidsrelatie nog dezelfde dag te beëindigen.

Bron(nen):   Volkskrant      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. vandehoedenderand

    Kan er geen medelijden mee hebben. Het internet is niet privé. Nooit geweest. Privacy bestaat daar niet. Als je zo dom bent om rare dingen te roepen op het net, moet je ook gewoon de gevolgen aanvaarden.

Reacties niet toegestaan