Man probeert dochter levend te begraven, omdat ze een meisje is

De Indiase Aboel Hoessein wilde van zijn dochter af, omdat ze geen zoon is. Hij besloot haar levend te begraven in zijn achtertuin in het dorpje Putia. Het tienjarige meisje was al tot haar nek bedolven met aarde, maar kon nog net op tijd door buurtbewoners worden gered. De man had zijn dochter gekneveld en haar mond dichtgeplakt. Toen hij zijn vrouw hoorde thuiskomen, bedekte hij haar nog zichtbare hoofd met een zeil om de klus later af te maken. Maar de moeder van het meisje sloeg alarm, nadat ze haar dochter nergens kon vinden. Buurtbewoners vonden het kind al snel en bevrijdden haar. Ze hebben de man een flink pak rammel gegeven en uitgeleverd aan de politie. Hij is aangeklaagd voor poging tot moord. Meisjes zijn in India niet gewenst. Het komt regelmatig voor dat foetussen worden afgedreven als blijkt dat het een meisje is.    

Bron(nen):   NDTV      

34 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart

  En dat gebeurd gewoon dus anno 2015…. vreselijk!

 2. MoMeta

  Vreselijk dat een man zoiets kan doen met zijn kind. Dan ben je volgens mij geestelijk niet in orde.

  Maar ik irriteer me weer vreselijk aan dat orientalistische toontje.
  “Meisjes zijn in India niet gewenst. Het komt regelmatig voor dat foetussen worden afgedreven als blijkt dat het een meisje is.”
  51% in India is man, 49% is vrouw volgens Wikipedia.

  Zo regelmatig gebeurt het dus niet. Het is ook veel complexer dan zo een lompe zin stelt.

  • knier

   Normal ligt het percentage m/v rond de 50/50,als dat dus in een land 51/49 is,is er dus iets aan de hand en betekent het dat er 2% minder vrouwen in dat land zijn als normaal,jij vindt dat redelijk normaal en wie het er niet mee eens is,is weer eens een orient basher.
   Vent,flikker toch op met je eeuwige wegkijken en goed praten,doodziek word ik van dat soort type’s als jij.

   (in antwoord op MoMeta)
   • MoMeta

    Je hebt nog wat moeite met rekenen zie ik. Het verschil is 1% 😉
    Er zijn vele oorzaken waarom de sex ratio verschilt in landen. 1 ding is zeker, 50%/50% komt NERGENS voor.
    Ik kijk trouwens niet weg, ik vind het verschrikkelijk dat het gebeurt. Ik reageer op de woordkeuze die minimaal suggereert dat het de dagelijkse gang van zaken is, wat niet zo is.

    (in antwoord op knier)
    • Windows 8

     India has a highly skewed sex ratio, which is attributed to sex-selective abortion and female infanticide affecting approximately one million female babies per year.[85] In, 2011, government stated India was missing three million girls and there are now 48 less girls per 1,000 boys.[86] Despite this, the government has taken further steps to improve the ratio, and the ratio is reported to have been improved in recent years.

     http://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_India#Sex_ratios

     (in antwoord op MoMeta)
     • MoMeta

      Zo dat is wel ernstiger dan de Nederlandstalige wikipedia versie. 3 miljoen meisjes vermist in 2011????

      (in antwoord op Windows 8)
     • MoMeta

      Nog erger:

      In India, since 1974 amniocentesis has been used to determine the gender of a child before birth, and should the child be female then an abortion can be carried out.[29] According to women’s rights activist Donna Fernandes, some practices are so deeply embedded within Indian culture it is “almost impossible to do away with them”, and she has said that India is undergoing a type of “female genocide”.[30] The United Nations has declared that India is the most deadly country for female children, and that in 2012 female children aged between 1 and 5 were 75 percent more likely to die as opposed to boys. The children’s rights group CRY has estimated that of 12 million females born yearly in India 1 million will have died within their first year of life.[30] In the Indian state of Tamil Nadu during British rule, the practice of female infanticide in Tamil Nadu among the Kallars and the Todas was reported. More recently in June 1986 it was reported by India Today in a cover story Born to Die that female infanticide was still in use in Usilampatti in southern Tamil Nadu. The practice was mostly prevalent among the dominant caste of the region, Kallars.[31] [32]

      Dit is echt een ziekte!

      (in antwoord op Windows 8)
    • knier

     Als er normaal 50 vrouwen zijn en in dit geval 49 is er dus een verschil van één, 1:50=2%
     Bovendien zei dat het percentage ROND de 50/50 ligt.
     Je hebt nog wat moeite met zowel lezen als met rekenen zie ik.

     (in antwoord op MoMeta)
    • Vogelbeest

     Zelfs al is het maar 1%. Op een bevolking in India van 1 miljard, waarvan ca. de helft vrouw is betekent dat dat er 5 miljoen baby’s vermoord zijn omdat ze meisje waren.

     Bij 2% wordt het dan 10 miljoen dode baby’s. Vanuit jouw overtuiging zijn een paar doden meer of minder misschien niet zo belangrijk, maar meer beschaafde mensen noemen dat een massamoord.

     (in antwoord op MoMeta)
     • MoMeta

      Je gaat nu wel heel erg snel. 1) Je stelt nu dat het verschil alleen wordt veroorzaakt door female infanticide. 2) Je stelt dat ik vanuit mijn overtuiging een paar doden meer niet erg vindt. 3) Je stelt iets te weten over hoe beschaafd ik ben.

      (in antwoord op Vogelbeest)
    • Apekool

     http://censusindia.gov.in/2011-prov-results/data_files/india/Final_PPT_2011_progresstables.pdf

     De verhouding is dus 51.5% man en 48.5% vrouw, dat komt neer op 940 vrouwen op 1000 mannen. De verhoudingen kruipen langzaam weer wat omhoog, maar in 1901 was het nog 972/1000.

     Wel degelijk zeer uit evenwicht dus, het verschil is DRIE procentpunten, met ook nog zeer grote regionale verschillen.

     In Nederland:
     http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/cijfers/extra/piramide-fx.htm
     http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=7461BEV&D1=0&D2=1-2&D3=0-100&D4=0,10,20,30,40,50,l&HDR=T,G3&STB=G1,G2&VW=T

     Inderdaad, het lukt ons om te zien dat er bijna 1 procentpunt meer vrouwen zijn. Heel normaal natuurlijk, aangezien mannen jonger sterven.

     (in antwoord op MoMeta)
     • Albert Bakker

      De verhouding in India is inderdaad 940 vrouwen op 1000 mannen, maar in deelstaat Tripura is dat echter 961 vrouwen op 1000 mannen. Ongeveer 86% is er hindoe, 8% moslim, en beide 3% voor christenen en boeddhisten. Al het andere zit in de marge van het afronden. Er worden nergens in India zoveel misdaden tegen meisjes en vrouwen gepleegd als in Tripura.

      (in antwoord op Apekool)
   • Apekool

    Voor de geïnteresseerde lezer hier de statistieken wereldwijd
    http://www.geohive.com/earth/pop_gender.aspx

    De top 10:

    Qatar 311
    United Arab Emirates 228
    Bahrain 166
    Kuwait 148
    Oman 142
    Saudi Arabia 124
    Bhutan 112
    China 108
    Afghanistan 107
    India 107

    Krijg nou wat, de grootste getallen staan naast booslimlanden! Daar zou ik zelf trouwens ook niet graag als vrouw geboren willen worden, misschien zijn het zelfs de moeders die zeer barmhartig hun dochters een levenslange veroordeling besparen.

    Andersom: als je een vrouw zoekt, dan snel door naar het oostblok.

    (in antwoord op knier)
    • Jos

     Wat een opmerkelijke statistiek, dit. Mijn hemel, Qatar… Volgens een staatje op wiki ligt dit echter niet aan abortussen, maar aan iets anders (?) want het verschil treed later op:

     Sex ratio[edit]

     At birth: 1.02 male(s)/female
     0–14 years: 1.03 male(s)/female
     15–24 years: 2.83 male(s)/female
     25–54 years: 4.61 male(s)/female
     55–64 years: 3.41 male(s)/female
     65 years and over: 1.5 male(s)/female
     total population: 3.29 male(s)/female (2013 est.)]

     (in antwoord op Apekool)
   • RP Geniet

    Ook de reden dat men zomaar in het openbaar vrouwen verkracht als eerder aangegeven mensen met maar 1 werkende hersencel

    (in antwoord op knier)
 3. Windows 8

  voor een keer een foto die ik niet wilde zien ….

 4. Burgermans

  In de islam tellen vrouwen maar voor de helft mee.

 5. Windows 8

  Het land met een ruimtevaartprogramma waar jongentjes in brand vliegen en meisjes worden begraven

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2916557/Six-day-old-baby-said-spontaneously-combusted-parents-studied-doctors-India.html

 6. RP Geniet

  bij ignorents met maar 1 werkende hersencel is geen rede of empathie te vinden

 7. ernie2

  zou ik ook oen als me kind zo lelijk was

 8. vanhetgoor

  Wat vreemd dat hij eerst de onderste helft van het meisje heeft begraven, om later de bovenste helft te gaan begraven, morgen of overmorgen. Dit nieuws klopt gewoon niet. Er moet meer gaande zijn.

Reacties niet toegestaan