Student Tarik was een ‘beetje een aparte jongen, maar zeker niet gek’

Tarik Z., de 19-jarige student die gisterenavond zo de NOS-studio's binnenwandelde, was 'een beetje een aparte jongen, maar zeker niet gek', aldus klasgenoten. Dat schrijft het AD. De student had een nepwapen bij zich, dat niet van echt te onderscheiden was en eiste zendtijd tijdens het journaal. 'De dingen die gezegd gaan worden, dat zijn wel hele grote wereldzaken', zegt hij, waarna hij al snel wordt ingerekend door de politie. Zijn oud-klasgenoten reageren verbaasd. Een van hen zegt: 'Hij had eigenlijk maar één echte vriend, ook een beetje aparte jongen. Maar Tarik was zeker niet gek. Ik heb nooit iets gehoord over complottheorieën of zo.' Hij studeerde Molecular Science & Technology in Delft. 'Het was een gewone jongen, sociaal ook. Hij was niet moslim of extremistisch of zoiets. Deed eigenlijk nooit gekke dingen', zegt een andere oud-klasgenoot. Een huidige studiegenoot zegt dat Tarik onlangs wel 'iets opvallends heeft gezegd'. 'Hij was wel met politiek bezig en had het wel eens over de macht van grote bedrijven enzo. Maar het waren ook weer niet extreme theorieën'.  

Bron(nen):   AD      

34 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Hij is niet gek, hij is knettergek.

  • ernie

   dat zijn er velen…. sommigen geloven zelfs in Dr. French en wapperen met vlaggetjes. Is ook knettergek

   (in antwoord op Dead Silence)
   • brabantman

    laat staan die allen die daar staan als er zo’n goud gekleurd verhikel langs komt, hoe maf moet je dan zijn?

    (in antwoord op ernie)
  • Burgermans

   Of geniaal. Met een speelgoedpistooltje je op tv bluffen en de hele publieke omroep platleggen, je moet maar doen.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Windows 8

  Tarik, klinkt beetje zoals Joris , Jan en Piet

 3. Burgermans

  Hij wilde gewoon beroemd worden met een stunt. Dat lijkt me gelukt.

 4. Simon Sturmführer

  Al die linkse gekkies zijn een beetje apart.

 5. marianne martens

  wat mij zo opvalt is dat de enige groep die beschaafd en genuanceerd reageert zijn studie- en schoolgenoten zijn. Een jongen of meisje die is geadopteerd daar kun je misschien van verwachten dat er enige psychische schade in het babyrijk is ontstaan.De jongen is superintelligent, heeft ws lieve adoptieouders
  en kan gymnasium en een ingewikkelde studie volgen. Bij de tegenslag in het eerste jaar volgt een ernstige inzinking. Jammer is dat iedere jongeling of vrouweling dat kan overkomen. Bij goede specialistische zorg kan hij/ zij herstellen. Met dank aan de NOS, die deze jongen vol in beeld heeft gebracht waardoor de krenking nog vele malenbverzwaard is. Hulde aan het personeel wat zo rustig bleef.

 6. DennisK

  Had zijn speech wel eens willen horen. We leven in een schijndemocratie en we worden geregeerd door een banken- en multinationaloligarchie. Winst geprivatiseerd, crises/verliezen gesocialiseerd. Je voelt gewoon dat er iets niet klopt. Tarik Z ook.

Reacties niet toegestaan