‘Grootste lek Zwitserse bankgegevens ooit’

Het lijkt erop dat de Zwitserse bankgegevens van meer dan 100.000 mensen zijn uitgelekt. De Belgische krant De Tijd schrijft zondag dat het samen met 140 journalisten uit 45 landen onder de naam SwissLeaks het 'grootste lek van bankgegevens ooit' in handen heeft.

Volgens de krant zijn de geheime rekeningdetails van onder meer beroemdheden, politici, sporters, criminelen en diamantairs uitgelekt. De namen van Michael Schumacher, Phil Collins, John Malkovich en David Bowie worden genoemd.

De journalisten willen met de informatie, uit de periode van 1988 tot 2007, aantonen dat 'bijna alle landen ter wereld' gigantische bedragen aan belasting hebben misgelopen. In al die jaren stond er omgerekend ruim 90 miljard euro op de geheime rekeningen bij de HSBC-bank geparkeerd.

In 2013 onthulde de krant al de namen van duizenden Belgische zwartspaarders van diezelfde bank.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  98 -2007 maw verjaard dus niets waard (buiten sensatie)

 2. brabantman

  Een groot aantal mensen zullen zich ongetwijfeld verkneuteren alleen aan de gedachten dat er weer mensen bijgelapt worden. Wie zegt het dat het hier om belasting onduiking gaat. Schumacher woont in Zwitserland net zoals Bowie, lijkt mij dus logisch dat zij daar een bankrekening hebben.
  En hoe zouden diezelfde mensen erover denken als iemand hun Nederlandse bankgegevens ergens in het buitenland aan een dagblad zou verkopen. Dan is het land te klein, spreken zij schande! Stelletje Jezuiten.
  Het is natuurlijk een grof schandaal dat dit bij HSBC bank kan gebeuren. De Zwitserse staat moet deze bank gewoon juridisch vervolgen en sluiten.

 3. VonRichthoven456353022260

  Gelukkig maar, want stel je eens voor dat er een aanzienlijk deel van dit geld in handen van overheden was gekomen, dan hadden zij hiervan vervolgens weer grof misbruikt gemaakt ter meerder eer en glorie van hunzelf en de lieden die van hun afhankelijk zijn.

  Ach, de ogen in Brussel zijn nu al een poosje gericht op het saldo van de Nederlandse pensioenfondsen… dat is een bedrag waarbij dit (zgn misgelopen)bedrag bijna in het niet valt.

Reacties niet toegestaan