Leider Sharia4Belgium veroordeeld tot 12 jaar cel

De Antwerpse correctionele rechtbank heeft geoordeeld dat Sharia4Belgium een terroristische organisatie is, die jongeren mentaal en fysiek voorbereidde op de gewapende strijd in Syrië. Van alle 45 beklaagden acht de rechter leiderschap of lidmaatschap van de terreurgroep bewezen. De rechter oordeelde dat Fouad Belkacem de absolute leider is van de terroristische organisatie en veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van 12 jaar. Daarnaast kreeg hij nog een geldboete opgelegd van 5.000 euro. Deze straf is lager dan de eis van het OM, dat 15 jaar cel en een geldboete van 30.000 euro eiste. Zijn advocaten hadden vrijspraak gevraagd, omdat hij volgens hen enkel een provocateur en geen terrorist is. Ook Jejoen Bontinck, die een tijd in Syrië werd vastgehouden en de nodige informatie doorstuurde aan de onderzoekers, vroeg de vrijspraak. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 40 maanden. Ook krijgt hij een schadevergoeding van 5.000 euro voor zijn opsluiting in Syrië. Slechts 7 beklaagden waren bij de rechtszaak aanwezig. Van de beklaagden die bij verstek werden veroordeeld, zit de meerderheid nog in Syrië. De rechtbank eiste hun onmiddellijke aanhouding. De leiders werden veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf; de gewone leden tot 5 jaar. De meesten kregen ook een geldboete opgelegd.    

Bron(nen):   De Standaard      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Laatste keer dat ik keek wordt er in Belgie maar 1/3e effectief gezeten ivm het cellentekort. Deze kwiebus zit al een tijdje in voorarrest, dus die is over 2 jaar gewoon weer vrij om aanslagen ten gaan plegen.

  2. Albert Bakker

    Ik denk niet dat men goed in de gaten heeft hoe ver dergelijke lieden ermee heen zijn. Ze worden niet eerder serieus genomen dan dat men de lijken moet ruimen.

  3. Dead Silence

    Ziet er leuk uit voor de carnaval.

Reacties niet toegestaan