11 feiten waaruit blijkt dat Rusland anders is dan de rest van de wereld

Rusland heeft niet alleen een vreemde president, er zijn meer opvallende feitjes te melden over het grootste land ter wereld. Hieronder een lijstje:
 1. De oppervlakte van Rusland is groter dan die van Pluto: 17 miljoen versus 16,6 miljoen vierkante kilometer.
 2. Rusland telt als enige land ter wereld 11 verschillende tijdzones (sinds 2014).
 3. Het moordcijfer is twee keer zo hoog als dat van de Verenigde Staten.
 4. De Russen drinken 6,3 borrels per persoon per week. Dat is twee keer zoveel als Amerikanen innemen.
 5. De helft van de totale voorraad van verrijkt uranium bevindt zich in Rusland.
 6. Het is het vijfde gevaarlijkste land om journalist te zijn, na Irak, de Filipijnen, Syrië en Algerije.
 7. Elke dag gaan er 9 miljoen forenzen met een metro in Moskou. Dat is net zoveel als in New York en Londen bij elkaar.
 8. Het Russische Baikalmeer bevat een vijfde van 's werelds zoetwatervoorraad.
 9. De Verenigde Staten hebben Rusland in 1867 bijna 6,5 miljoen euro betaald voor Alaska.
 10. De 20 rijkste Russen hebben een geschat vermogen van 202 miljard euro.
 11. De straling aan de rand van het Karatsjajmeer in de zuidelijke Oeral is sterk genoeg om een mens te doden.
 

Bron(nen):   Business Insider      

33 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ernie

  4 is interessant: dus Opa van “Elken dag een glaasje” geschonken uit de vierkante vriend dronk meer dan de Russen. En de gemiddelde Nederlander drinkt 1 glas bier per dag.

  • Vogelbeest

   Het vertekende met die “gemiddelden” is dat niet-drinkenden zoals baby’s en geheelonthouders ook gewoon meegerekend worden om het gemiddelde te bepalen. Als een volk dus meer kinderen krijgt drinken ze gemiddeld gezien al snel minder, terwijl de regelmatig drinkende volwassenen misschien veel meer drinken.

   (in antwoord op ernie)
   • ernie

    Maar Opa blijft dus staan. Of valt die ook onder ‘how to lie with statistics’? En het biertje van Wallem Allesbrander met Poetin: telt dat nu mee aan onze kant of aan de Russische? 😉

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Floris Maaskant

  Vanaf deze week begon het me op te vallen dat de media opeens spreekt over het «regime-Putin» voorheen zeiden ze gewoon Rusland, Putin of de Russische regering… Ik zag het gisteren bij RTL en vandaag las ik het in de Telegraaf.

  Weer een nieuwe NLP-truuc om de geesten rijp te maken voor een hernieuwd oost-west conflict of liever gezegd west-oost conflict.

  Persoonlijk heb ik mij voorgenomen om derhalve deze weekte spreken van het regime-Rutte, het regime in Brussel en zeker het regime in Washington!

  • Burgermans

   Het regime Rutte is niet verantwoordelijk voor moord en doodslag op politieke tegenstanders, het afschaffen van de vrije pers en het wederrechtelijk binnenvallen van een soeverein land. De boevenbende in het Kremlin wel.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Paulraw

    U heeft nieuws ,toon de bewijzen ,dan kunnen ze meteen naar het strafhof in Den Haag..

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Er staan honderden Russische tanks op de Krim en in de Donbas, hoeveel meer bewijs wil je zien?

     (in antwoord op Paulraw)
     • Calhoun84

      De Krim is geannexeerd. Daar doet Rusland ook niet bepaald geheimzinnig over. Als je dan nog met bewijs moet komen…..

      (in antwoord op Burgermans)
     • Paulraw

      De enige ijsvrije zeehaven van Rusland ,daar kon je natuurlijk op wachten .Goed te praten is het niet ,maar geopolitiek mag alles ,de VS laten zien hoe dat werkt in het MO.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Paulraw

      Stukje tekst was weggevallen ,toegevoegd.Ging me om HH 17

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Uit de wrakstukken is gebleken dat MH17 door een groot aantal objecten, dat met hoge snelheid het toestel heeft doorboord, is neergehaald (een Buk-raket dus). Er zijn bovendien foto’s, video’s, geluidsopnames en social media-berichten die allemaal wijzen in de richting van Russische huurlingen.

      (in antwoord op Paulraw)
     • AT

      Njet, dat is geen enkel bewijs. We moeten helder hebben dat Russen bewust MH17 hebben neergehaald. We kunnen geen oorlog beginnen op basis van geruchten, facebook of twitter berichten. Op welke video’s doel je hieronder?

      (in antwoord op Burgermans)
     • AT

      Dat MH17 door ‘externe factoren’ (raket) neergestort is, is wel duidelijk. De vraag is wie bewust die raket heeft afgeschoten. Tot nu toe is vooral de schuldige Malaysia Airlines die bewust over een oorlogsgebied bleef vliegen terwijl andere maatschappijen al uitweken.

      Echt Burgermans, als je het neerhalen van MH17 in de schoenen van Putin wilt schuiven moet je met meer komen. Bedenk ook eens wie er het meeste belang bij heeft gehad tot nu toe? Welk belang hebben de Russen erbij om een internationale vlucht neer te halen en vervolgens door de hele wereld als dader gezien te worden?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      We weten vrijwel dat de daders Russische huurlingen waren. We hebben geluidsopnames en zelfs een bekentenis.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Ik ben bekend met de geluidsopnames. Blijkt uit dit geval dat Rusland BEWUST een internationale vlucht heeft neergehaald? Wat uit die geluidsopnames vooral blijkt is dat het om een vergissing ging. En nog, nog is zo’n geluidsopname van een lokale rebel flinterdun om Putin verantwoordelijk te houden. Wat wil je ermee Burgermans? Welke foto’s en bekentenissen zijn HET bewijs? Als dat bewijs zo overtuigend was, dan was er nu echt wel wat anders aan de hand.

      Ik ben geen Putin vriend oid, maar ik heb mn buik vol van het aloude Oost West oorlogsspelletje waarin valse bewijzen worden aangevoerd om Rusland in het verdomhoekje te stoppen. Hetzelfde gebeurt as we speak mbt Iran.

      Het Westen is té gretig geweest om, terwijl de lijken nog geborgen moesten worden, direct allerlei beschuldigingen naar Russische kant te slingeren. Timmermans, onze welbespraakte ‘nationale held’ die verwijst naar hoe rebellen aan het plunderen zijn terwijl ze eigenlijk eer betonen aan een gestorven kind.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Als je dronken huurlingen met grote raketten uitrust ben je natuurlijk wel verantwoordelijk voor de gevolgen als ze daarmee een airliner neerhalen.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Is er een alcoholtest gedaan? Als ik iemand mijn auto uitleen, die persoon gaat vervolgens dronken achter het stuur zitten en rijd iemand dood, ben ik dan verantwoordelijk? Neen, neen, driewerf neen. Concrete bewijzen graag.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De Russische huurlingen hadden het motief, de gelegenheid en de middelen. Driewerf ja dus.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Welk motief? Ukraine had precies dezelfde gelegenheid (conflictgebied) en zou best een BUK installatie geconfiskeerd kunnen hebben.
      Zelfs als de huurlingen MH17 per ongeluk hebben neergehaald (want er is geen enkel motief) dan zou je je kunnen afvragen of Rusland verantwoordelijk gehouden moet worden en al helemaal of dit consequenties moet hebben.

      Met passagiersvliegtuigen vliegen over oorlogsgebied is misschien wel ernstiger dan per ongeluk een vliegtuig neerschieten in een oorlog. Malaysia Airlines heeft dit in ieder geval aantoonbaar gedaan.
      Ik kies ervoor om geen conclusies te trekken op basis van allerlei vage beschuldigingen in een conflict waarin te veel belangen spelen om de schuld op de ander te schuiven.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Zoals je vast wel weet hadden de Russen in de voorafgaande dagen al eerder Oekraïense vliegtuigen neergehaald. Voilá je motief.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Dat is geen motief voor deze specifieke daad, dat zijn eerdere voorvallen. Het enige wat dit aantoont is dat het plausibel is dat huurlingen een fout hebben gemaakt óf dat Ukraine die voorvallen gebruikt om de schuld in de schoenen van de Russen te schuiven.

      Misschien is het beter even te wachten op een definitief rapport dat augustus komt? Je blijft zoeken en speculeren.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Uiteraard, maar we zitten op een meningenforum dus kunnen we naar hartenlust speculeren. Het lijkt er op dat Russische huurlingen de MH17 per ongeluk hebben neergeschoten maar zekerheid zullen we misschien nooit krijgen.

      http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10993020/MH17-why-the-culprits-may-never-be-caught.html

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Correct. Wellicht moeten we ooit vrede hebben met het feit dat we niet een schuldige kunnen aantonen. Misschien moeten we er zelfs vrede mee hebben dat het een heel naar ongeluk is geweest, inderdaad een vergissing. Maar ons mengen in een oorlog alleen maar omdat we zo graag een schuldige willen hebben is wat mij betreft een grotere zonde dan een ongelukkige samenloop van omstandigheden waar het neerstorten van MH17 op lijkt. Dat lesje hebben we toch ondertussen wel geleerd?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Allard

      “Er staan honderden Russische tanks op de Krim”
      Logisch, de Krim behoort tegenwoordig aan Rusland toe.

      (in antwoord op Burgermans)
   • Dead Silence

    Wel voor het kaalplukken van de werkende burger.

    (in antwoord op Burgermans)
 3. Bart

  Volgens mij dekt de titel de lading niet helemaal. Slechts punt 3 en 4 geven een duidelijk cultuurverschil aan met de rest van de wereld. Beter had geweest ’11 opvallende feiten over Rusland’.

 4. AT

  Het zijn feiten waaruit NIETS blijkt. Uit het bericht blijkt vooral de Amerikaanse wens om Rusland af te schilderen als een gigantisch oncontroleerbaar vervuild en gewelddadig land.

  Alleen al Warren Buffet, Bill Gates en Mark Zuckerberg hebben gezamenlijk bijna net zoveel vermogen als de 20 rijksten van Rusland. Dus?

  Overigens wordt in het originele filmpje geschreven dat Rusland 9 tijdzones heeft. Jeanette heeft dit correct verbetert met 11.

 5. Paulraw

  Men is weer druk bezig met het framen van Rusland

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/31040_rusland_blokkeert_laatste_eer_nemtsov/

  Stel nou eens dat Rutte verantwoordelijk zou zijn gehouden voor de moord
  op iemand in NL .En dat buitenlandse leiders hier mee kwamen
  demonstreren om het slachtoffer te herdenken ,na in hun thuisland tegen
  de media te hebben gezegd dat Rutte verantwoordelijk was voor deze
  moord.Dan betekent het dus dat je de regeringsleider van NL aan het
  framen bent voor die moord ,want er is geen enkel bewijs aangedragen.Je
  bent dan in de ogen van de Nederlanders/Rutte onrust aan het stoken.

  Zouden we hier in NL nou zo anders reageren dan?

  En even los van het bovenstaande:stel deze moord had plaatsgevonden vlak
  voor het torentje (vergelijkbaar met de moord op Nemtsov vlak voor het
  Kremlin),welke malloot zou er nou opdracht geven voor een moord vlak
  voor zijn werkplek….Een slimme oud KGB-er die iemand vlak voor zijn
  deur laat liquideren ,geloof er niets van.

 6. marianne martens

  nr 6. In het Westen worden journalisten gelukkig niet vermoord maar wel monddood gemaakt, zie de streekkranten en de dorpskranten. bestaan er nog wel politieke journalisten? neen, alleen joris luyendijk, marcel kurpershoek, bouman etc

 7. Bonusje

  Sheriff Mark Hackel says Whites are not a protected class http://www.saveyourheritage.com/race_issues.htm

  How Police Officers Are Trained to Know Which of Your Belongings Are Most Worth Seizing http://b4in.org/eBEN

  Bill Gates buys into G4S – the replacement for the Police force http://tapnewswire.com/?s=Gates+buys+into+G4S+

  8h: ….BUSH-KILLERS…. It Turns Out Monsanto Actually DID Buy the BLACKWATER Mercenary Group … http://countercurrentnews.com/2013/05/it-turns-out-monsanto-actually-did-buy-the-blackwater-mercenary-group/

  bill gates also bought into monsanto for 30% > befor the 2008 Somali starvation by monsanto agent orange

  • Burgermans

   Hé, KGB-trol, je reageert op het verkeerde onderwerp. Zo vroeg al aan aan de wodka?

   (in antwoord op Bonusje)
 8. Bonusje

  andy hagerty https://www.youtube.com/watch?v=QUrd4pKoTqQ

Reacties niet toegestaan