De gevangenis is voor moslimterroristen in Saoedi-Arabië meer een hotel

Als je in Saoedi-Arabië de islam beledigt, word je gemarteld. Wie er als vrouw in een auto rijdt, krijgt zweepslagen. Maar moslimterroristen die in de gevangenis belanden, worden als hotelgasten behandeld. Een journalist van The Washington Post mocht een bezoekje brengen aan al-Hair, een van de vijf speciale gevangenissen voor moslimterroristen. Mensen dus die bomaanslagen hebben gepleegd en lid zijn van terreurgroepen als Al-Qaida of IS. Sinds Saoedi-Arabië deel uitmaakt van allerlei internationale coalities kan het land niet anders dan deze mensen in de gevangenis stoppen. Hoewel gevangenis, het is meer een hotel. Elke cel heeft een eigen douche, een raam met uitzicht en een flatscreen tv. Ook hangt er een plastic tas gevuld met koekjes, chocola, appels en bananen. Gevangenen kunnen vrij rondlopen. Er is een zwembad en een fitnesszaal. Op de gangen staan pinautomaten, waar de mannen geld kunnen afhalen. Verder zijn er 38 kamers waar elke terrorist zich minstens vijf uur per maand mag terugtrekken met zijn vrouw. In deze kamers staan luxe bedden, een gevulde koelkast, een tv en er is een grote badkamer. Op een tafeltje staat thee en een bord met snoep en bonbons. Geurkaarsen maken het geheel af.
Gevangenen die zich goed gedragen mogen gebruik maken van 18 familiekamers. Daarin kunnen ze met familieleden slapen. Er is een buffet en een speeltuintje voor de kinderen. Echtgenotes krijgen een uitkering en een tegemoetkoming in de huur- en schoolkosten. Zelfs vliegtickets en hotels worden betaald voor bezoekers van de gevangenen. Willen ze naar een bruiloft dan kan dat met bewakers. Ze krijgen zelfs nog 2.500 euro voor een huwelijkscadeau.

Bron(nen):   Newsmonkey      

26 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Dat toont maar weer eens aan dat de meeste Arabieren stiekem de moslimterroristen steunen.

 2. Vogelbeest

  Een gewone Nederlandse gevangenis dus. Maar dan in Saudi Arabia.

  • DoubleUC

   Vergeet het maar Vogelbeest. Ik heb enige tijd op staatskosten gelogeerd en neem het maar van mij aan: het is geen pretje! (en dan druk ik me nog licht uit)

   Detentie houdt niet alleen in dat je in een cel zit: je héle leven wordt je 24/7 ontnomen gedurende de tijd dat je zit. Het celletje? Da’s slechts het tópje van de (detentie-)ijsberg!

   Jij al eens gezeten? Niet? Dan kun je er ook niet over oordelen, toch?

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    In mijn studententijd liep ik via een beveiligingsbedrijf regelmatig als ondersteuning voor bewaarders in een aantal gevangenissen en politiebureau’s in de omgeving van Rotterdam en daar zag ik keurige cellen, televisie’s, spelcomputers en uitstekende voorzieningen. Dat dat op regelmatige basis door de “bewoners” vernield werd en soms door de directeur na een aantal vernielingen niet meer vervangen werd is wat anders, maar in eerste instantie waren de voorzieningen zoals ik ze gezien heb prima.

    (in antwoord op DoubleUC)
    • Twan

     De “voorzieningen” met een stekker, behalve de standaard TV is door gevangenen zelf meegenomen.
     Politie cellen, dat is pas een straf.
     Voor de standaard TV moet wel worden betaald, een paar euro per week of zo voor de zenders.

     (in antwoord op Vogelbeest)
   • Twan

    Ik wel, HvB Grave, goed vertoeven daar, mits je op de goede afdeling zat.

    (in antwoord op DoubleUC)
 3. Issam Rabat

  haha…deze site denkt dat mensen achterlijk zijn. verwachten ze echt dat we zulke bullshit gaan geloven? lol… trouwens, die foto’s zijn niet van een gevangenis

 4. Mike Van Der Linden Jansen

  Dit was al veel langer bekend, dat de Saoedi’s een dubbele agenda hebben..
  Het wordt eens tijd dat het west vaarwel zegt tegen terroristen-staten zoals Palestina, Saudie-Arabië en consorten.

Reacties niet toegestaan