Politie lost slechts 1 op de 10 inbraken op

Van alle inbraken die worden gepleegd, lost de politie slechts 10 procent op. Dat blijkt uit de jaarlijkse Misdaadbarometer van het AD. 70 procent van de slachtoffers hoort nooit meer wat van hun aangifte. Positief is dat het aantal inbraken vorig jaar met 20 procent is gedaald naar 71.000. De politie moet keuzes maken, zegt inbraakdeskundige Rodney Bos van de politie over de lage pakkans. 'De politiecapaciteit dient zo efficiënt mogelijk te worden ingezet. Dit geldt niet alleen voor de aanpak van woninginbraken, maar ook voor de aanpak van andere delicten.  Het is onvermijdelijk dat er vooraf wordt gekozen welke zaken we onderzoeken en welke niet.' Toch pleit de politie niet direct voor meer mankracht. 'Wat ons erg zou helpen is de alertheid van burgers; de ogen en oren van vele burgers zijn veel meer waard dan 100 agenten extra. Bij verdachte zaken meteen 112 bellen en we maken een goede kans om een inbreker op heterdaad te betrappen. Maar als er geen sporen of aanknopingspunten zijn kun je nog zoveel rechercheren, de kans op succes blijft nihil.'

Bron(nen):   AD      

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Als we de heksenjacht op drugs stoppen kunnen die agenten echte misdrijven gaan oplossen. Zoals inbraken.

  • Dead Silence

   Agenten lossen niks op. Die vullen alleen een formulier in. Voor de rest hoor je niks meer van ze. En daarvoor betaal ik 52% loonbelasting…

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Daniel

    52% is de 4e schijf: vanaf € 55.991
    Met zo’n salaris/uitkering zou ik voor een andere woonomgeving kiezen, heb ik ook gedaan en het bevalt prima. Barbecueën met de buren in grote achtertuinen en goede gesprekken over de kanslozen in de maatschappij.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • Windows 8

     “goede gesprekken over de kanslozen in de maatschappij.”
     Als je dat een ‘goed gesprek ‘ noemt …

     (in antwoord op Daniel)
     • Daniel

      Best wel, natuurlijk als we uitgepraat zijn over de beurs en de nieuwe auto. Waar praten jullie dan over?
      De vrouwen barbecueën natuurlijk mee, daar kunnen we het niet over hebben. Ja, we weten het wel, geld maakt niet gelukkig, maar Pecunia non olet, in Duitsland zeggen ze: geld stinkt nicht, aber die Art wie es verdient wird. De bankmanagers behoren ook tot de kanslozen.

      Je kunt veel met geld, Ja, maar ook heel veel niet. Je kunt er niet één geestelijke zegen mee kopen, geen zuiver geweten, geen innerlijke rust of geluk. De mogelijkheden van geld beperken zich tot deze wereld. Je kunt er niets mee in het Koninkrijk Gods. Dat is immers niet van deze wereld (Joh.18:36).

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Je vergeet nog 1 onderwerp : gezondheid en ziektes
      Iedereen mag dit lezen en uitvoeren : shoot me als ik word zoals jij.

      (in antwoord op Daniel)
     • Daniel

      Van die uitspraak heb je nu al spijt. Want alles waarvan jij dacht dat het blijven zou gaat langzaam weg.
      En vooruitgang bestaat niet, en dat is maar goed ook, want zoals het is, is het al erg genoeg.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Dead Silence

      Pang

      (in antwoord op Windows 8)
     • Dead Silence

      Ik wel. Alleen maar ellende met die rotzooi.

      (in antwoord op Windows 8)
    • Dead Silence

     Ik woon in een fatsoenlijke buurt, vrijstaand huis, 1100 m2 grond. Wij kotsen op het geteisem dat de biocentrale in mag en gelijke rechten heeft, maar ingelijke plichten. Mijn salaris is 6 cijfers voor de komma.

     (in antwoord op Daniel)
   • RHK

    Toen mijn spullen gejat werden was er een getuige die de dader kende, een buurtgenoot. Politie kende hem ook en had gewoon even achter hem aan moeten rijden om de spullen terug te pakken. Maar nee.. ik moest naar het bureau, halve dag bezig geweest en na afloop vraag ik de rechercheur “wat gaan jullie nu doen?”. Een verbaasde blik met als antwoord “Meneer U denkt toch zeker niet dat we nu direct de dader oppakken?”. JA… dat denk ik dus wel.
    Inderdaad niks meer gehoord.

    Hun werkwijze, nou ja “werk” kan ik het niet noemen, is erop gericht dat ze altijd te laat komen zodat ze ze niet op heterdaad kunnen betrappen en rechercheren…. stelt niks voor. Nog knap dat ze zo 10% oplossen, flapdrollen !

    (in antwoord op Dead Silence)
  • Guest

   ♪♫♪♫♪get over 13kM0NTH@ag23:

   Going Here you

   Can Find Out,,,,,,

   ►►►►► http://WorkOnlineMarket.net/live/trades/onlines

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Vogelbeest

    @redactie : Schijnbaar wordt er ook spam bezorgd via discuss. Kunnen jullie deze verwijderen????

    (in antwoord op Guest)
 2. Burgermans

  Het valt voor de politie ook niet mee om met VMBO’ers te moeten werken.

  • Dead Silence

   Met zelf een strafblad, anders krijg je geen kans bij de politie. en met zo’n debielen moet je een gesprek aangaan. Onmogelijk.

   Onze buurt wordt geteisterd door nonnative vreemdelingen die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Dankzij de buurt-Whatsapp lopen wij bij verdachte personen massaal naar buiten en starten wij een klopjacht. De putdeksel open en weg ermee. Niemand heeft iets gezien.

   In den beginne hebben we de politie geraadpleegt. Conclusie, wij waren crimineel, de daders liepen met buit weg.

   (in antwoord op Burgermans)
   • DoubleUC

    Euh.. ik kreeg een strafblad.. en toen werd ik ontslagen bij de Politie.

    In plaats van VMBO heb ik VWO en Universiteit. Niet iedereen over een kam scheren: ‘s ochtends had ik een 5-jarig dood kind in mijn armen (verkeersongeluk) , ‘s middags werd ik voor ‘homo’ uitgemaakt omdat ik iemand bekeurde die met 4 wielen op het trottoir had geparkeerd.. tja.

    (in antwoord op Dead Silence)
    • Dead Silence

     Da’s wel double inderdaad. Maar blijkbaar bent u stout geweest…

     (in antwoord op DoubleUC)
 3. Oh_Oh_SarCastro

  Gelukkig schrijven ze 17 bonnen per 10 verkeersovertredingen uit dus dat trekt het weer een beetje gelijk.

 4. Windows 8

  “‘De politiecapaciteit dient zo efficiënt mogelijk te worden ingezet. Dit geldt niet alleen voor de aanpak van woninginbraken, maar ook voor de aanpak van andere delicten.”
  FLITS FLITS FLITS want dat brengt geld op.

 5. Windows 8

  In Duitsland is het gemiddelde DE HELFT !!!

  “In 2007, 6,284,661 cases were recorded in Germany. Compared to 2006, this represents a decrease of 19,562 cases or 0.3%. Although the number of theft cases has decreased continuously in recent years, at approx. 41% theft still dominates the overall crime statistics. About half of all crimes are solved, but the clear-up rates varry greatlybetween individual areas of crime: pick-pocketing lies at 5.7%, murder and manslaughter, however, at 96.8%.”

 6. Koper

  10% van alle gemelde inbraken. Vind ik nog erg hoog eerlijk gezegd. Er wordt ingebroken en binnen twee minuten zijn de inbrekers weer weg. Daarbij is het eventuele signalement ook nog een keer niet echt hoopgevend want vaak hetzelfde.

Reacties niet toegestaan