Treurige foto: Syrisch meisje denkt dat camera een wapen is

Als een fotograaf een foto wil maken, steekt een klein meisje uit Syrië beide armen in de lucht om zich over te geven. Ze denkt dat er een wapen op haar wordt gericht. Doodsbang kijkt ze in de lens. De foto is genomen in het vluchtelingenkamp Atmen bij de Turkse grens, waar het vierjarige meisje sinds 2012 met haar moeder en drie broertjes en zusjes woont. Haar vader is omgekomen in de strijd. Fotojournalist Osman Sagirli maakte de foto afgelopen december, maar hij ging pas deze week viraal toen een andere journalist hem deelde op sociale media. Het beeld riep veel emotionele reacties op. De burgeroorlog in Syrië duurt al vijf jaar en heeft aan 220.000 mensen het leven gekost. 12 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig, waaronder 5 miljoen kinderen. Harrowing: Taken at the Atmen refugee camp on Syria's border with Turkey, the image shows four-year-old Adi Hudea frozen in fear with her arms raised and her lips tightly pursed  

Bron(nen):   Daily Mail      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Als een fotograaf een foto wil maken, steekt een klein meisje uit Syrië beide armen in de lucht om zich over te geven. Ze denkt dat er een wapen op haar wordt gericht. Doodsbang kijkt ze in de lens”
  Iedereen kan eendert wat verzinnen bij een foto.

 2. zo_maar

  Wat intens zielig.

 3. Bart

  Wel treurig… oorlog duurt nu al ruim vier jaar en is bijna even ingrijpend voor het land als de Tweede Wereldoorlog was voor Nederland (als je kijkt naar de verhouding inwoners/doden. Zielig ook dat je nu nog de mooie haartjes van het meisje ziet en dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven een hoofddoek moet dragen.

  • FritsB

   Europa heeft enkele eeuwen geleden soortgelijke oorlogen gekend, tussen protestanten en katholieken. Even wreed en even doelloos. Mijn eigen voorouders zijn om dezelfde reden rond 1700 uit Duitsland naar Nederland gevlucht. Moet je laten uitwoeden; bemoeienis van buiten maakt het alleen maar erger omdat je dan partij kiest.

   (in antwoord op Bart)
 4. Koper

  Ik vind haar eigenlijk wel schattig!
  En daarbij moeten al die landen waar de islam de dominante religie is naar zichzelf kijken en zich diep schamen. Maar hé, dat zit nou weer net niet in die cultuur.

Reacties niet toegestaan