Turkije sluit Facebook, Twitter en YouTube

In Turkije kan niemand meer op Twitter, Facebook of YouTube. De autoriteiten hebben de toegang tot de websites laten afsluiten door internetproviders, omdat op de sociale media een foto circuleert van de openbaar aanklager die vorige week omkwam bij een gijzeling. Dat meldde de Turkse krant Hurriyet maandag.

Maandagmiddag konden de meeste Turken niet meer op de websites. Binnen afzienbare tijd zouden alle internetproviders het verbod moeten handhaven. Het is niet voor het eerst dat de regering sociale media afsluit.

Twee militanten van de verboden, radicaal-linkse DHKP-C namen vorige week Mehmet Selim Kiraz in gijzeling. De gijzelnemers en gijzelaar kwamen om. Verschillende media publiceerden een foto van Kiraz in gijzeling, wat hen op een verbanning van een persconferentie en de begrafenis van Kiraz kwam te staan. De foto verscheen vervolgens ook op sociale media.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Wat zijn dat toch een bende idioten die Turkse overheid.

  • Allard

   Ja hé, valt me nog mee dat je de Islam de schuld niet geeft.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Dat is alsof ik zou zeggen dat een neger zwart is.

    (in antwoord op Allard)
    • Allard

     Hoe weet jij dat een “neger” zwart is dan, heb je überhaupt wel eens een “neger” gezien? Dacht het niet, jij komt toch niet achter je beeldschermpje vandaan?

     (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Jij denkt wel meer rare dingen zo blijkt.

      (in antwoord op Allard)
     • Allard

      Ik denk dat je een beetje in de war bent, komt waarschijnlijk door de straling van je beeldscherm.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Heb je dat al eens uitgelegd dat moderne schermen geen schadelijke straling meer uitzenden. Alleen jouw antieke elektronenkanon doet dit nog en dat is duidelijk te merken aan je cognitieve vermogens.

      (in antwoord op Allard)
  • Burgermans

   Inderdaad, Turkije wordt elke dag minder democratie en elke dag meer politiestaat. Maar ja, wat kun je anders verwachten als de islamisten aan de macht zijn?

   (in antwoord op Windows 8)
 2. Vogelbeest

  Dan op naar Tumblr, Google+, Elo en nog minstens 10 netwerken die me even iet te binnen schieten.

  Behalve het volledig sluiten van het internet kun je nooit voorkomen dat informatie verder sijpelt. Internet is met exact dat doel ontworpen.
  +++++
  Los daarvan het zoveelste bewijs dat Turkije niet bij de EU hoort omdat Erdogan zijn uiterste best doet om de erfenis van Ataturk ten gronde te richten door van Turkije weer een achterlijk moslim-land te maken.

Reacties niet toegestaan