Politieagenten moeten niet veel hebben van moslims

Binnen de Nationale Politie worden moslimagenten door collega’s uitgesloten, gekleineerd en zonder respect behandeld. Dat onthult NRC. Korpschef Gerard Bouman van de Nationale politie schreef op 26 februari in een bezorgd en zeer kritisch intern blog over de sfeer in het korps in de weken na de terreuraanslag in Parijs van begin januari.
„Het gif van de uitsluiting sluipt onze organisatie binnen”. Agenten hebben het onder elkaar over „die kutmoslims, en dat wij die moskeeën maar in de fik moeten steken, want dan is het probleem opgelost”.
Ook komt het volgens de korpschef voor dat moslims willekeurig „van straat worden geplukt” omdat ze „wel een bomgordel zullen dragen”. Dat blijkt dan bij controle een gebedskleedje en een koran te zijn. Maar die persoon wordt dan „toch geboekt als potentieel terrorist”. „Vertrouwenspersonen hebben momenteel een dagtaak om zulke uitwassen op te vangen”, aldus de korpschef.  

45 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KarlRuprechtKroenen

  Hoe komt dat dan toch?
  Lekker kersje pikken en generaliseren weer, alsof al die mensen daar zomaar een hekel aan deze aanhangers van de religie der vrede hebben.
  Politieagenten hebben dan toch echt last van Islamofobie?
  Mischien moet Gieraard eens een poosje in de grote steden meedraaien met de agenten ,wellicht geeft dat wat meer inzicht.
  Trouwens wat zal de 2de groep zijn waar agenten niets van moeten hebben?
  En hoe komt dat dan?

  • Albert Bakker

   Dit is een probleem dat door de politie zelf wordt geconstateerd dat zich binnen de politie-organisatie al lange tijd afspeelt en ook als zodanig of in sommige aspecten wordt herkend en dus erkend door politiemensen en oud-gedienden zelf. Hoezo kersen plukken, hoezo generaliseren?

   Problemen zijn er niet om weg te kijken of om te pappen en nat te houden, je moet ze door ze te benoemen concretiseren en vervolgens oplossen. Hebben we dat goddomme nou dan nòg niet geleerd?

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
   • Windows 8

    Na 20 jaar wegkijken en minimaliseren door de overheid komen er langzaam barsten in dat beleid.

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Er wordt dus nu niet langer weggekeken door de korpsleiding en het eerste wat ik hier hoor is dat degenen die zogenaamd altijd tegen het wegkijken van problemen waren nu willen dat er hard een andere kant op wordt gekeken und zwar sofort.

     (in antwoord op Windows 8)
    • Dead Silence

     De aardbeving is geweest, de zuiverende tsunami komt aan wal en zal alles overspoelen.

     (in antwoord op Windows 8)
   • KarlRuprechtKroenen

    Heet jij toevallig A.Pechtold?

    Je komt met antwoorden en oplossingen voor iets terwijl je nog geen eens antwoord geeft op de vraag waarom iets plaatsvindt.

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Het is al lang geleden geconstateerd. Door de politiemensen op de straat zelf. Lees anders voor de verandering een keer wat die politiemensen er zelf over te melden hebben, bijvoorbeeld:

     “Een politieman die zeventien jaar bij de politie werkte en lange tijd in de Schilderswijk woonde, vertelt met eigen ogen te hebben gezien hoe op een avond op straat acht collega’s inbeukten op een Marokkaanse jongen. Hij nam dat zelf waar als burger. ‘Ik heb er wat van gezegd, maar wilde niet herkend worden door collega’s.’ Een andere diender laat weten dat chefs hun agenten indekken. ‘Je moet meedoen, je verlinkt nooit je collega’s, anders moet je weg.'” [bron: Omroep West.]

     De reden dat het nu publiekelijk op de agenda wordt gezet is niet omdat men nu het licht heeft gezien en berouwvol vuile was buitenhangt, maar omdat men inziet dat men zich met deze houding zichzelf in de vingers snijdt en kennelijk toch wijs genoeg is om verdere escalatie proberen te voorkomen dat uiteindelijk alleen maar kan leiden tot hopen van ellende, de recente Amerikaanse openbaringen indachtig.

     Het is zeer betreurenswaardig dat sommige mensen de politie verwarren met een proxy knokploeg dat namens hen de tegenpartij wel even mores zal leren.

     Dat is niet de functie van een politie. Die hoort er namelijk voor ons allemaal te zijn. Hoge of lage moeilijkheidsgraad. Zonder aanziens des persoons. Zie grondwet.

     (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
 2. Burgermans

  De islam staat dan ook haaks op onze rechtsstaat.

  • Albert Bakker

   Als je een politie hebt die niet eens in staat is om de grondwet toe te passen heb je geen rechtsstaat om mee te beginnen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Het valt voor de politie ook niet mee om met VMBO’ers te moeten werken.

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Zie je wel. Goed zo. Stap 1a is accepteren dat er een probleem is. Stap 1b is het probleem helder te krijgen door het te benoemen en te isoleren. Stap 2 is de oorzaken in kaart proberen te brengen. Stap 3 is oplossingen bedenken. Stap 4 is toepassen en stap 5 is het samen vieren dat het nu beter is dan het vroeger was.

     Ik vind het erg goed van je dat je al direct naar stap 2 wil, maar ik denk toch dat het goed is om er wat meer denkwerk aan te spenderen.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De moraliteit van de islam staan haaks op de normen en waarden van de westerse rechtsstaat, dus een oplossing zal er nooit komen.
      Ja, kerstening, maar kom daar tegenwoordig nog maar eens om.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      De normen en waarden van een Westerse rechtstaat zijn seculier. Seculariteit is een grondbeginsel, een sine qua non. Dat jij over verplichte bekeringen tot het christendom begint als voorwaarde om in de politie te kunnen functioneren vertelt mij alles over jouw achting voor die rechtstaat èn jouw ethiek. Niet te zeggen jouw eigen fundamentalistische trekken. Niet te best.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat is slechts jouw mening, niet de waarheid.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Ik heb alleen meningen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Wij allemaal.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Windows 8

      we also all have ….assholes 😛

      (in antwoord op Burgermans)
     • al

      Is er een waarheid dan? Ik dacht dat er alleen standpunten en feiten waren die je interpreteert als zijnde de waarheid adv jouw normen en waarden

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      In de wiskunde en de logica bestaat er wel degelijk zoiets als waarheid en onwaarheid, onafhankelijk van de mening van de beschouwer.

      (in antwoord op al)
     • Windows 8

      Kerstening? WTF?

      (in antwoord op Burgermans)
   • Windows 8

    “Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.”
    Dit is opgesteld in een realiteit voor de islaminvasie.

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Ik kan er over uitweiden, maar dat lijkt me niet erg zinvol Het staat er duidelijk genoeg. Hierin zijn de waarden vertegenwoordigd dat het fundament van onze seculiere rechtstaat onderligt. Vrijheid van godsdienst en het recht vrij te kunnen zijn van godsdienst zijn wederkerig.
     Wie dit prijs wil geven wist in feite Nederland uit.

     (in antwoord op Windows 8)
 3. Windows 8

  “Ik moet niks hebben van mannen met haatbaarden

  mannen met haatbaarden zijn gemeen”
  https://www.youtube.com/watch?v=E_0Y0pGxMpc

 4. Robin

  Hey, demoniseren van de straatagent is begonnen. Stap 2 is wachten tot ze massaal ontslag nemen en hop, bezuinigingen en reorganisatie rond. Zo ging het in het onderwijs en de zorg ook. Slim hoor.

 5. FritsB

  De term “moslimagenten” is al verkeerd. Er behoren geen moslimagenten te zijn, alleen agenten. Dat ze er duidelijk uitspringen deugt dus niet. En het hoofd van de organisatie moet toch eens een tijdje mee de straat op om te ervaren waar de door hem geconstateerde aversie vandaan komt. Als hij daarna nog duidelijke gevallen van opzettelijke discriminatie tegenkomt mag hij gerust optreden.

  • Albert Bakker

   Als je nou even de moeite had genomen om jezelf op de meest oppervlakkige manier in kennis te stellen van het onderwerp dat hier door Bouman is aangesneden dan had je kunnen weten dat:
   – het probleem al jaren speelt.
   – het probleem door agenten en oud-agenten eerst zelf is aangekaart, niet bedacht is door hoofd van de organisatie die zogenaamd niet weet wat er leeft.
   – de hogere echelons kennelijk nu pas voldoende van het probleem zijn doordrongen dat ze beseffen dat het niet vanzelf over zal gaan en dat er wat moet gebeuren.

   Met je dikke duim over je onderbuik te wrijven voordat je erop gaat zuigen is geen betrouwbare fundatie voor je meningsvorming. Proberen te vernemen wat de direct betrokkenen zelf te melden hebben werkt ècht stukken beter. Probeer maar eens.

   (in antwoord op FritsB)
   • Heldoppantoffels

    Deze reactie is ook wel een tikkeltje kort door de bocht.

    De mening van deze agenten reflecteert de mening van de gemiddelde nederlander. En hoewel ik zelf niet zal voorstellen om moskeeën in de fik te steken, mag helder zijn dat crimineel en agressief gedrag vanuit de islamitische gemeenschap extreme proporties heeft.

    Men kotst in grote mate op het Westen en weigert afdoende te integreren…om over het zelfkritische vermogen nog maar te zwijgen.

    (in antwoord op Albert Bakker)
  • Windows 8

   “opzettelijke discriminatie”
   Tja, als de meeste misdaad gepleegd word door (kinderen van) de pedofeetaanbidders, ga je dan oude dametjes fouilleren om toch maar niet te worden beschuldigd van racisme?

   (in antwoord op FritsB)
 6. Overseasz

  ‘t is een aparte godsdienst dat is het.

  http://speld.nl/2015/04/10/saudi-arabie-kijkt-uit-naar-stokjesdag/

 7. Dead Silence

  Waarom moet er gelogen worden over feiten?

 8. Bart

  Ik ken een agent in Rotterdam, nou als ik zijn verhalen hoor kan ik wel begrijpen dat je weerzin krijgt tegen moslims, alle mooie rapporten ten spijt!

  • Patrick Faas

   In Rotterdam
   wordt nogal fout gestemd, op de extreemrechtse en racistische PVV en Leefbaar
   Rotterdam namelijk. Misschien begrijpelijk dat beschaafde mensen daardoor een
   weerzin krijgen tegen heel Rotterdam, maar toch is dat niet redelijk. Een meerderheid van de Rotterdammers stemt
   nog steeds niet op extreemrechts namelijk. Er zijn dus nog vele goede
   Rotterdammers. Maar het is niet
   onwaarschijnlijk dat er onder die foute extreemrechtsstemmers ook (laag
   opgeleide) politieagenten zitten. Extreemrechts maakt zich constant schuldig
   aan racisme en discriminatie, dus waarschijnlijk ook agenten die tot die kliek
   behoren. Hoe betrouwbaar is uw bron?

   (in antwoord op Bart)
   • Bart

    U draait oorzaak en gevolg om.

    (in antwoord op Patrick Faas)
    • Patrick Faas

     De
     verrechtsing van Rotterdam (en Nederland) begon met Fortuyn, die opkwam nadat het gedrag van
     Dutchbat in Srebrenica Nederland een morele identiteitscrisis had bezorgd. Daarvoor
     was Nederland een voorbeeld van multiculturele vrede geweest en stond daarom
     ook bekend. Eigenlijk is het racisme van de PVV en de Leefbaarpartijen tamelijk
     on-Nederlands. En het is ook heel iets anders
     dan liberaal rechts. De kwalijke gevolgen merken we dagelijks en moslims zijn er het voornaamste slachtoffer van.

     (in antwoord op Bart)
     • Bart

      U kletst. Oorzaak is de grootschalige toestroom van Niet-Nederlanders met bijbehorende criminaliteit. De ontkenning hiervan door voornamelijk linkse partijen heeft geleid tot een toestroom van Rotterdammers naar protestpartijen als Leefbaar, PVV en LPF. Van nature zijn Nederlanders helemaal niet racistisch ingesteld.

      (in antwoord op Patrick Faas)
     • Patrick Faas

      Criminaliteit is niet verbonden aan een buitenlands paspoort. Ik woon momenteel in een volkswijk, waar veel families al eeuwen kansarm en, generatie op generatie, crimineel zijn. Een hoogopgeleide vluchteling is minder kansarm, tenzij discriminatie ook de hoogopgeleide buitenlander buiten spel zet. Hoe kansarmer een buitenlander blijft, hoe groter de kans dat deze slechte manieren overneemt van autochtone proletariërs.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Zeker. Maar waarom doen Nederlanders het in Canada dan wel over het algemeen goed. En Chinezen in Nederland over het algemeen ook? Discriminatie is niet de hoofdoorzaak van het niet slagen van grote groepen buitenlanders, want daar zouden de Chinezen dan ook last van gehad moeten hebben. Op deze manier wordt de schuld van het niet slagen van kansarme migranten bij de Nederlandse burger gelegd en dat is onterecht.

      (in antwoord op Patrick Faas)
     • Patrick Faas

      Canada is zeer
      politiek correct, maar ook in de USA doen Hollanders het goed, omdat een aantal
      vooroordelen over ons (blond, punctueel en protestant) in ons voordeel werkt.
      Waarom de PVV en de Leefbaren zich tegen Turken en Marokkanen richten en niet
      tegen Chinezen zult u hen moeten vragen. Uitbuiting van familieleden, smokkel
      in van alles en nog wat, dieronvriendelijke geneeskunst, rare eetgewoontes, interne
      mafiastructuren etc, daar had de PVV van alles van kunnen maken, maar ze hadden
      al een zondebok. Zo vervolgden de nazi’s Joden en Zigeuners, maar lieten zij
      Afrikanen en Chinezen met rust. Waarom? Vraag het de racisten zelf.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      De PVV en de Leefbaren richten zich op Turken en Marokkanen omdat dit moslims zijn en moslims zich verzetten tegen de Westerse manier van leven en Chinezen enz. niet. Het waren geen Chinezen die het WTC binnen volgen en het waren geen Chinezen die de medewerkers van Charlie Hebdo binnen vlogen. Nogmaals de PVV is meer een reactie hierop dan een oorzaak. Ten tijde van 9-11, Madrid en Londen bestond de PVV amper, maar de problemen met onze groeiende moslimminderheid wel!

      (in antwoord op Patrick Faas)
     • Patrick Faas

      9-11 was een reactie op de Amerikaanse steun aan het corrupte huis van Saoedi en had niet met immigratie te maken of met de multiculturele maatschappij. Hoe onverstandig de wraakacties van George Bush ook genoemd kunnen worden, Amerikaans rechts is nog steeds liberaal rechts. Wat in Europa opkomt is nationaalsocialisme en heel wat anders. Meer het gevolg van lokale crisis (vooral moreel, maar ook financieel) dan van de geopolitiek in het Midden-Oosten. Aanslagen door jihadisten in Europa kunnen zowel met geopolitiek te maken hebben als met de gevolgen van discriminatie, maar zijn geen excuus om allerlei gelovigen op één hoop te gooien. Dat deden we ook niet met katholieken, hoewel ik nog altijd met meer last heb gehad van aanslagen door de IRA, dan door een andere groepering.

      (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Beste Patrick, knap hoe je iedereen de schuld overal van kan geven, behalve moslims. Op de Amerikaanse website Religion of Paece zijn meer dan 25.000 islamitisch geïnspireerde aanslagen te vinden met in totaal meer dan 150.000 doden sinds 2001. Ook de schuld van Amerika, PVV, Israël(?), het kapitalisme enzovoort? Hoeveel christelijke, boedhistische of rechtsextremistische aanslagen zijn er in deze periode geweest? Slechts sporadisch enkele. U moet uw ogen openen en zien dat de wereld een probleem heeft met de radicale islam.

      (in antwoord op Patrick Faas)
     • Patrick Faas

      De Joodse
      staat Israël kreeg bestaansrecht, mede door de Jodenvervolging in Europa. Hieraan zien we hoe discriminatie in Europa een effect kan hebben op het Midden-Oosten. De walgelijke spreekkoren
      uit Rotterdam en Utrecht, die oproepen Joden te vergassen of verbranden, tonen hoe agressief en bedreigend Nederlands antisemitisme momenteel weer is. Racisten moeten niet onderschatten wat ze aanrichten met hun uitingen van haat.

      Hetzelfde geldt voor de PVV en de Leefbaren met hun islamhaat dat ook een vorm is van antisemitisme. Niet onwaarschijnlijk stemmen veel Feijenoordsüpporters die Joden willen vergassen tegelijk op Leefbaar en PVV, trouwens.
      Ook een hele generatie Nederlandse moslims wordt getraumatiseerd door Leefbaar
      en PVV, dus daarmee zijn deze islamofobe
      racisten er medeschuldig aan dat sommige moslims wanhopig worden en vluchten
      naar het Midden-Oosten om daar de Islamitische staat te dienen.

      (in antwoord op Bart)
 9. Windows 8

  NIEMAND ‘moet veel hebben’ van moslims.
  MINDER MINDER MINDER !!!

 10. DoubleUC

  Lees ‘Binnen zonder kloppen’ van Pieter Lakeman eens voor een verfrissend andere invalshoek.

Reacties niet toegestaan