Zo zag fotomodel Gisele Bündchen er uit toen ze 14 was

Gisele Bündchen stopt na twintig jaar met het lopen van modeshows. 's Werelds best betaalde model gaat na de Fashion Week in Brazilië op haar 34ste met pensioen. Haar lichaam zou het zware modellenwerk niet meer aan kunnen. 'Ik weet niet meer hoe ik door moet gaan,' zegt ze tegen een Braziliaanse krant. 'Automatisch vertelt mijn lichaam me of wat ik doe de inspanning waard is en het vraagt me te stoppen. Ik respecteer mijn lichaam, het is een voorrecht dat ik nu kan stoppen.' De afgelopen twintig jaar liep ze modeshows voor alle grote ontwerpers ter wereld. Vorig jaar verdiende ze 47 miljoen dollar. Ze was een Victoria's Secret Angel en is het gezicht van vele merken. Haar totale verdiensten worden door Forbes geschat op 386 miljoen dollar. Zelf plaatste ze gisteren op Instagram een van haar eerste foto's met de tekst: 'Ik ben dankbaar dat ik op mijn veertiende de kans kreeg om deze reis te beginnen. Vandaag na 20 jaar in de mode-industrie is het een voorrecht om de keus te hebben om mijn laatste modeshow te lopen en daarnaast werkzaam te blijven in andere facetten van het vak.' duitse

Bron(nen):   Business Insider      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Haar lichaam zou het zware modellenwerk niet meer aan kunnen.”
  WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  • Vogelbeest

   Ken je een of meerdere modellen van enig niveau? O, nee, dat is duidelijk. Als je niet weet waarover je het hebt, zeg dan niets.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Maar schatje toch, ik heb ooit in een ver verleden zelf 2 modeshows georganiseerd op landelijk niveau.
    Voor een jaarloon van 47 miljoen als kapstok moet je niet zeuren. Anders mag ze dagje meedraaien aan de lopende band of in tekstielfabriek bv.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Sou Eu

  zzzzzzzzzz :-O

 3. Daniel

  Ze heeft groot gelijk, haar kostje is gekocht en het is zwaar en nogal deprimerend werk. Een profvoetballer stopt ook na 20 jaar en topmodellenwerk is zeker niet minder zwaar.
  Modellen werk is te vergelijken met topsport. Er wordt hard getraind om het lichaam fit en in vorm te houden. Ze doen bijvoorbeeld aan boksen, touwtje springen, vechtsport, zumba, hardlopen, pilates en yoga. Gezond eten, hard trainen en voldoende slapen is het geheim.
  Ik heb het bruine vermoeden dat windows 8 twee modeshows georganiseerd heeft bij textielwinkel Bruinewoud in Beesterzwaag, waar de plaatselijke schonen in bloemetjesjurken mochten paraderen op aanwijzing van Windows die toen nog met Harrie Venster zijn declaraties ondertekende.

  • Jannie Ooms

   Ik woonde destijds in Beesterzwaag en ik was erbij hoor, toen Textielwinkel Bruinewoud opende met twee modeshows.

   Vooral Stientje, de dochter van de slager, liep als een volleerde professional in haar Tweka badpak. Wat een mooie meid was dat. En Truus dan, de vrouw van de bakker, die zo zelfverzekerd de volslanke collectie van Bruinewoud presenteerde. Die shows waren echt sensationeel en Beesterzwaag haalde de landelijke pers.

   Harrie was zo enthousiast over Stientje, zijn ontdekking, dat hij haar die avond een intiem etentje aanbood om eens met hem over haar toekomst te praten. Dat was in Hotel het Blanke Hert. Het heeft voor Stientje niet voor een internationale doorbraak gezorgd, jammer genoeg. Maar dat was haar eigen schuld.

   Harrie heeft haar nog wel wat modeshows laten lopen, ik herinner me nog levendig die in Zwaag Westeinder, en in Stiens, maar na een half jaar kreeg ze alleen nog aanbiedingen om zwangerschapskleding te showen. Daarna was haar carrière voorbij.

   Haar zoon, toevallig heet hij ook Harrie, heeft met zijn opgeblazen lijf weinig van zijn moeders schoonheid geërfd. Hij werkt als medewerker Groente in de supermarkt, waar hij het erg goed doet.

   Nooit geweten dat zich achter Windows8, een schrijversnaam met grote reputatie toch, onze eigen Harrie verschuilt. De Harrie van de modeshows, nota bene. Topklasse, Windows8. Wat een multitalent ben je toch. Nooit geweten dat je ook dit in je had!

   (in antwoord op Daniel)
   • Daniel

    Nog een laatste nieuwtje: De grote schrijver en zanger (de zanger van poëtische hoogstandjes als Maria Magdalena, Door Jou Ga Ik Leven en het diepgravende Oehhh!!! roept heel Oranje!) Dries Roelvink gaat een biografie over (onze, mag ik toch wel zeggen) Harrie schrijven.
    Zo liet hij weten: ‘Ik heb gewoon een vlotte stijl, beter dan de meeste schrijvers. Dat weet ik, Harry Mulisch heeft het me gezegd nadat ik hem het manuscript had gegeven. Hij zei: ‘Niets aan veranderen.’ Het was een van de beste boeken die hij ooit had gelezen.’ Tja en dan nu een boek over us Harrie zoals ze hem noemen in Beesterzwaag. Us Harrie.

    En Dries? Wil die al opgaan voor de P.C. Hooftprijs? Ach, het doet er niet toe of je helemaal overtuigd bent van je eigen waarheid. Als je stellig genoeg bent, kom je met veel weg. Het boek van Dries en de schrijfsels van us Harrie bewijzen het. Daar kunnen wij brave borsten nog een puntje aan zuigen.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Windows 8

    Als rasechte Belg heb ik geen flauw idee waar dit over gaat.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
  • Windows 8

   “Ze doen bijvoorbeeld aan boksen, touwtje springen, vechtsport, zumba, hardlopen, pilates en yoga. Gezond eten, hard trainen en voldoende slapen is het geheim.”
   Meeste doe ik ook, alleen na een voltijdse dagtaak. Helaas word ik niet zo goed betaald als Gisele

   (in antwoord op Daniel)

Reacties niet toegestaan