Twee grafieken die laten zien dat Europa zich moet schamen

In de eerste grafiek is te zien hoeveel vluchtelingen er verdronken zijn de afgelopen jaren. De cijfers zijn afkomstig van de Internationale Organisatie voor Migratie en de UNHCR. Alleen al in de eerste maanden van 2015 zijn er 1.500 mensen omgekomen in de Middellandse Zee. De tweede grafiek laat zien dat de Middellandse Zee de dodelijkste plek is voor migranten. Null Statista chart

Bron(nen):   The Independent      

26 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  1500 vluchtelingen de dood ingelokt door de asielindustrie. Links Europa moet zich inderdaad schamen.

 2. Vogelbeest

  De uitlokking door Europa moet stoppen! Zodra het in gelukszoekerskringen bekent wordt dat alle bootjes terug gesleept worden naar Afrika en daar na ontscheping in brand gestoken worden zal de toestroom snel genoeg opdrogen.

 3. AT

  Ho ho ho, Europa kan er (helaas) niets aan doen dat al deze vluchtelingen met honderden in amper zeewaardige bootjes de overtocht maken, waar lokale handelaars nog eens grof geld aan verdienen ook. Vooral zij, en Afrikaanse ‘overheden’ die niet iets aan de misere van veel mensen doen, moeten zich schamen.

  Europa moet doen wat het kan om mensen in nood te helpen. Europa moet vooral betere (economische) betrekkingen met Afrika stimuleren zodat het continent een volwaardige internationale positie krijgt en landen zichzelf kunnen gaan bedruipen. Dan komt er vanzelf een einde aan de chaos en vluchtelingenstroom.

 4. RHK

  Aanmatigende titel, Pieter Immerzaal moet zich schamen en niet Europa !

 5. Daniel

  Een enkeltje Lamperdusa kost een vluchteling zo’n 1700 Euro die mensenhandelaars rekenen. Dat kan op commerciële basis een stuk voordeliger. Veiligheid gegarandeerd en een goede catering aan boord.
  De oplossing is simpel. dat links dat niet in ziet.
  Gewoon de vrije markt het werk laten doen of die vluchtelingen op bootjes aan de Volvo ocean race laten meedoen is ook een creatieve oplossing.
  Helaas zoeken de overheden weer naar compromissen en iedereen weet: Een compromis gaat altijd mis, dat wist mijn opa zaliger al.
  Ik heb ook nog een idee om werklozen in te zetten bij het regelen van de vluchtelingenstroom, maar dat is voor een andere keer, ik ga nu naar DWDD kijken,

 6. Dead Silence

  Ik vind dat dhr. Immerzaal zich moet schamen door deze kop te plaatsen. Vluchtelingen? Haatdragende moslims kieperen Christenen overboord om vervolgens in Christelijk Europa hun handje op te houden en verderf te zaaien. Jammer voor de echte vluchtingen.

 7. Divert

  Pietertje bedoelt waarschijnlijk dat het een grote schande is dat er niet genoeg gekwalificeerd toezicht door Europese badmeesters is in de Middellandse zee. Of dat het een schande is dat er geen Europese veerboten het transport tussen Libië en Lampedusa verzorgen. Je kan ieder probleem op deze wereld natuurlijk op jezelf betrekken. Neemt niet weg dat het heel erg is wat er daar gebeurt, maar Europa kan hier niet heel veel aan doen.

 8. Vogelbeest

  In het grootste deel van Afrika en het Midden-Oosten is geen oorlog en er is eten genoeg.
  Iedereen kan daar lopend of anderszins over land naar toe. Die landen hebben min of meer dezelfde religie en dezelfde cultuur. Ook het ontwikkelingsniveau komt overeen met het land van herkomst van de vluchtelingen.
  Toch betalen ze ruimhartig aan smokkelaars met een reëele kans om op de Middellandse zee te verdrinken, om vervolgens in het Christelijk/atheistische Europa terecht te komen waar ze de taal niet spreken, waar ze wegens ondergequalificeerde opleidingen niet aan het werk zullen komen, en wat bovendien een volledig verschillende cultuur voorstaat.
  Als we het financiële aspecten buiten beschouwing laten is Europa de keuze die het slechtst bij ze past.
  Ze komen echt alleen maar naar Europa omdat ze hier een gratis huis en een uitkering krijgen. En als dank gaat een gedeelte proberen om ons hun achterlijke woestijngeloof op te dringen.

 9. FritsB

  Europa moet zich schamen? Omdat we niet eerst zwemlessen aanbieden aan badgasten uit Afrika?

 10. Glorix

  Het zijn nietszeggende cijfers. Er moet rekening gehouden worden met de aantallen vluchtelingen per regio in verhouding tot het aantal sterftegevallen, een percentage dus. Dit zogenaamde onderzoek is pure stemmingmakerij uit de makkelijk scorende “weg met ons” reeks.

 11. Bert Schimmel

  Afgaande op de tot nu geplaatste reacties, kan het blijkbaar de meeste reageerders niets schelen dat er duizenden mens verdrinken. Tja…………..

  • Apekool

   Ik kom bij jou je ruiten ingooien, maar loop daarbij een snijwond op. Ben jij dan beschaamd en voel je je schuldig?
   Veel mensen beseffen nog altijd niet dat een massale toestroom van migranten ons bestaan bedreigd – snap je wel dat je iets te verliezen hebt? Vrijwel alle gelukszoekers worden door dikbetaalde mensensmokkelaars hier naartoe vervoerd, en hebben vervolgens weinig te verliezen. Ze zullen zich met hand en tand verzetten om hier te kunnen blijven, al dan niet geholpen door de asielindustrie.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
  • Vogelbeest

   Je kan het heel erg vinden zonder ze allemaal hier toe te willen laten.

   Afrika ondergaat een totale brain-drain en die kunnen wij stoppen.

   We weten al lang dat er geen echte vluchtelingen op die bootjes zitten. De echte vluchtelingen zijn arme vrouwen en kinderen, die zich niet kunnen verweren.
   Op die bootjes zitten voornamelijk jonge, sterke mannen. Mannen bovendien, die op een continent waar het gemiddelde maandsalaris nergens hoger is als $400,- kans hebben gezien om €5000,- bij elkaar te krijgen om mensensmokkelaars te betalen.
   Mensen die dat kunnen hebben onze hulp niet nodig.
   Sterker nog: Dit zijn de ondernemers, de inventieven en de geslaagde mensen.
   Als we Afrika willen helpen stoppen we de brain-drain. Hun succesvolste mensen komen hierheen om levenslang hun hand op te houden. Daar wordt echt niemand beter van.Wij niet, maar Afrika ook niet.
   Verder heb ik in Afrika gewerkt, en weet je: Er is niet overal honger. Er is ook niet overal oorlog. Sterker nog: Ik heb in 6 maanden geen oorlog en geen honger gezien.
   Deze gelukszoeker komen voor onze gratis huizen, gratis geld, gratis alles. En zelfs als ze volgens onze regels niet mogen blijven heeft er nog een of andere lullo uit de EU besloten dat we ze bed-bad-brood moeten geven. Die sukkel had net zo goed gelijk een brug van Afrika naar Europa kunnen bouwen, want zo stopt de toevloed dus echt nooit.
   We helpen Afrika door te stoppen met ontwikkelingshulp en opvang van hun succesvolste mensen. Zullen ze zelf oplossingen moeten vinden. Help Afrika op eigen benen staan: Sluit Europa.
   Australië, USA en Canada zijn al lang dicht. De meeste Arabische en Afrikaanse landen hebben totaal schijt aan hun eigen bevolking, dus zeker aan bevolking van elders.
   Wij zijn de laatsten die iedereen die zich zielig voordoet gratis in leven houden.
   En ze komen écht allemaal als we niets doen.

   Als ik jou je eigen Villa aanbied, 2 maserati’s, een ferrari en een vliegtuig, wat zeg je dan????
   Nu ben je een Afrikaanse geitenhoeder. Je hebt heel je leven in een hut van palmbladeren en geitstront gewoond. Je heb in heel je leven nog nooit een toilet gezien. Water komt uit de pomp op het dorpsplein.
   Maar als je een dorp beroofd heb je genoeg geld voor een mensensmokkelaar en als je dan heel zielig verteld dat je uit Syria komt krijg je een gemetseld huis met een douche, wc, tv, computer, en als je een jaartje rustig aan doet kun je een auto kopen. Eten haal je gratis bij de voedselbank.

   Naar hun maatstaven is dat exact hetzelfde als voor ons een villa met 4 zwembaden en een eigen Learjet+piloot.

   De toevloed gaat niet stoppen. Echt niet. Zo lang wij ze blijven faciliteren blijven ze komen.

   Wij moeten stoppen met onderdak, uitkeringen, “humanitair beleid”.
   Het meest humanitaire wat we kunnen doen is iedereen die de EU illegaal binnenkomt oppakken en met (militaire) vliegtuigen terug sturen naar het zand van herkomst. Is het zand van herkomst onbekend zijn er echt wel landen in Afrika waar we iedere illegaal tegen een bescheiden vergoeding uit ons vliegtuig mogen laten stappen.
   Zodra dat bekend wordt in gelukszoekerskringen zal de toevloed met 99% verminderen, en die ene % pakken we op en brengen we terug.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
  • Diederdick

   Ik denk dat de meeste reageerders het verschrikkelijk vinden dat er mensen verdrinken. Alleen het toontje van dit item is verkeerd gekozen. Europa moet zich schamen maar waarom?

   Door ons een schuldgevoel aan te laten praten worden we gechanteerd. Maar dat gebeurt continu, Damned if you do, damned if you don’t.

   Eerst moeten we meehelpen de dictators te verjagen en nu dat gebeurd is, met bijna overal chaos tot gevolg, zijn wij weer verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan. Namelijk, dat de tegenstanders van die dictators de macht hebben overgenomen. En dat die nieuwe regeringen nog meedogenlozer zijn dan de oorspronkelijke. Wen er maar aan, dat gaat in Syrië net zo wanneer Assad is verdwenen.

   Europa is de magneet waar vele asielzoekers, gelukszoekers en criminelen door worden aangetrokken. door het ruimhartig asielbeleid (sowieso beter dan de tentenkampen in de regio) denken mensen hier beter af te zijn.

   We kunnen veel meer doen maar dat zal tot gevolg hebben dat er ook veel meer mensen deze kant op komen. In gammele bootjes met veel doden tot gevolg.
   Al zouden we een veerdienst beginnen (en eigenlijk daarmee de bestaande situatie bestendigen) dan nog zullen mensen, daartoe aangemoedigd door gewetenloze mensensmokkelaars, op eigen houtje de oversteek wagen waarbij een aantal van hen het leven zullen laten.

   Willen we dit oplossen dan zal er een structurele oplossing gezocht moeten worden (en dat is een andere dan mensen hierheen slepen) in de opvang in de regio én in het terugbrengen van degenen die de oversteek wagen. Dat is de harde Australische oplossing en die lijkt een minder aanzuigende werking te hebben dan het, tot nu toe zwaar falende, Europese beleid.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
   • Diederdick

    En ik denk dat we het in het Westen zat beginnen te worden overal voor verantwoordelijk te worden gehouden en dat men altijd van ons (het verderfelijke Westen) verlangt dat wij met de oplossingen komen.

    Zure regen, Sadam, Gadaffi, huis Saoed, minder bruinvissen, ivoorhandel, fijnstof, Zwarte Piet, holocaust, slavenhandel honderdvijftig jaar geleden, zeespiegelstijging en smeltende gletsjers, ontbossing, overbevolking, Soedan en ga zo maar verder.

    Hier wil men dat de mensen elders in de wereld ook eens zelf het roer in handen nemen en iets van hun land gaan maken zonder de hulp van het Westen.

    Want zodra we iets doen om te helpen staan er weer massa’s te vingerwapperen dat we dat niet moeten doen of om ons de kop af te snijden. C’est ça, en zo is het, het is genoeg…

    (in antwoord op Diederdick)
    • Twan

     Helemaal mee eens Diederick, Moslims haten Christenen en Joden, wat komen ze hier dan doen????
     Donder alsjeblieft op met je verderfelijke Islam.

     (in antwoord op Diederdick)
    • Ko Herent

     Mee eens. Laat Kuwait, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein eens een handje uitsteken daar.
     Maar nee hoor, de Europeanen pikken het weer op, het perverse neokoloniaal gedrag van de blanke. Dat is een reden tot schaamte, alleen het idee al van de tekst….zijn ze hier op uitnodiging of zo?

     (in antwoord op Diederdick)
  • Divert

   Ik denk dat de meeste mensen het heel erg vinden wat er daar gebeurt. Waar de meesten tegen ageren is het aanmatigende toontje van mensen zoals jij, wiens polsgewrichten inmiddels helemaal lam zijn van het vingerwapperen de hele dag. Mensen die vinden dat wij ons moeten schamen voor de verdrinkingsdoden in de Middellandse zee, maar van wie er niet één een oplossing aandraagt.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
  • KarlRuprechtKroenen

   Jou wel?

   Met je mond ja, ook jouw geld en je tijd stop je niet waar jouw mond is, maar zit je vanuit een luxe positie de de rest van de wereld jouw ik ben een beter mens moraal op te dringen.
   Ver van mijn Bed Bert, en dus voor jou ook.
   Ook jij wilt je luxe niet inleveren voor deze gasten.
   En als je zegt van wel dan lieg je gewoon.

   (in antwoord op Bert Schimmel)
 12. vanhetgoor

  Er worden miljoenen mensen opgejaagd, en niemand die er iets tegen doet. In Syrië is al de helft van het land op de vlucht, niet voor de dictator die er heerst maar voor die malloten die willen leven volgens de regels van de koran.

  Dit land gaat naar de verdommenis en ik kan niet anders zeggen dan dat dit volkomen terecht is! Geld naar Griekenland omdat de banken niet mogen omvallen. De Grieken hebben nu een grote schuld maar de banken hebben het geld binnen. De NATO waar Turkije deel van uit maakt zou moeten vechten tegen ISIS maar doet dat niet omdat die godverdomde Turken de genocide op de Koerden willen voortzetten. De Amerikaanse politiek die Turkije bij de NATO wil houden zorgt er voor dat het zo’n ellende is in Syrië en Iraq. En als men dacht dat de grootste problemen nu achter de rug zijn, NO WAY: de andere helft zit er nog en die wil ook weg. En dan komt Iraq nog, en het volgende land en het daarop volgende.

  En allemaal omdat men niet wil toegeven dat de bron van alle problemen de islam is!

Reacties niet toegestaan