Amsterdamse jihadist omgekomen: ‘Omar kreeg martelaarschap waar hij op hoopte’

De 23-jarige Amsterdamse jihadist Omar H. is in het noorden van Syrië gesneuveld tijdens gevechten met strijders van de Koerdische PKK. Dat melden bronnen aan het AD.
Een Nederlandse medestrijder stelde de nabestaanden van Omar op de hoogte. ''We hebben zijn familie gefeliciteerd. Het klinkt wreed, maar Omar heeft het martelaarschap verkregen waarop hij hoopte.'' Hij vertelt hoe Omar de strijders van de PKK met handgranaten op afstand wist te houden en dekkingsvuur gaf aan zijn medestrijders. Die konden zichzelf in veiligheid brengen, Omar zelf werd geraakt door een sluipschutter. Volgens de man maakte Omar net als hij deel uit van een groep Nederlandse strijders binnen het 'leger van het kalifaat'. Zijn dood kan niet officieel worden vastgesteld. Er is geen lichaam en foto's ontbreken. Inmiddels zijn ruim dertig Nederlandse jihadisten in Syrië en Irak gedood.

Bron(nen):   AD      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kuppie Van Oranje

  Gefeliciteerd……dat er nog velen mogen volgen!!!

 2. Boven Jan

  Mooi, heel Nederland viert mee!

 3. knier

  Hij blij,familie blij,wij blij,het klinkt een beetje als de perfecte wereld.

 4. Diederdick

  Manmanman
  En hij gooide handgranaten, doodde nog duizenden strijders, redde zijn maten en werd door een lafhartige sluipschutter neergemaaid…
  De duimen zijn weer dik vandaag.

  Maar ok, ik vind het een heldhaftige dood een jihadist waardig en moedig alle overgebleven jihadisten in het Midden-Oosten aan zich ook door het hoofd te laten schieten om zich ook het felbegeerde martelaarschap te verwerven.

 5. Jannie Ooms

  Nou, dat is een felicitatie waard zeg. Die dappere Omar zou eigenlijk postuum in aanmerking moeten komen voor de Militaire Willemsorde. Toch?

 6. Burgermans

  Dat er maar veel mogen volgen! Allahoe Akbar!

Reacties niet toegestaan