Chinese jongen draagt vriend al 3 jaar naar school

Iedere morgen neemt de Chinese Xie Xu zijn vriend Zhang Chi op zijn rug. Hij draagt hem zo naar school. Zhang heeft spieratrofie en kan daardoor niet zelf lopen. Dit gaat al drie jaar zo, schrijft Metro. De 18-jarige Xie brengt zijn vriend van inmiddels 75 kilo elke dag van hun studentenhuis naar school. 's Middags legt hij dezelfde weg af terug naar huis. Xie doet ook de was voor Zhang en zorgt voor drie maaltijden per dag. Hij vertelt dat hij zijn vriend zeker tien keer per dag optilt. De vice-rector van de Chinese Daxu High school is onder de indruk. “Het verhaal van deze twee is zo inspirerend en ontroerend. Ze zijn geen familie, maar Xie doet dit al drie jaar voor hem. Hij is de beste student die we hebben.'' Hij vervolgt: “Met zijn handelen oefent Xie een positieve invloed uit op andere studenten, die Zhang nu ook sneller helpen. Zhang heeft zodoende nog geen les gemist.”

Bron(nen):   Metro       

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  R.e.s.p.e.c.t. !

 2. Windows 8

  “De vice-rector van de Chinese Daxu High school is onder de indruk” maar vertikt het om voor een rolstoel of andere hulp te zorgen

 3. Dorien1

  Kom daar in ons land maar eens om.

 4. Janneke van Vught

  Super, compliment voor die jongen.
  Wat ik mis in het stuk hoe ver hij hem draagt. Niet dat het wat uitmaakt maar voor de volledigheid wel mooi om te weten.

 5. Peggy Meynart

  Mag van mij gerust een prijs krijgen bv. “menslievendheid”.

Reacties niet toegestaan