Fins leger in actie tegen onderzeeër

Volgens verschillende media hebben Finse militairen waarschuwingsschoten afgevuurd op een object voor de kust van Helsinki. Het object, waarschijnlijk een onderzeeërs, bevond zich gisteren en vandaag in de Finse territoriale wateren. Er werd geschoten met kleine dieptebommen ter grootte van een granaat. Dit meldt het Finse leger bij monde van defensieminister Haglund. Volgens de Morgen zouden er ook berichten zijn geweest over echte bombardementen maar kon dat niet bevestigd worden. Minister Haglund heeft niets gezegd over eventuele Russische betrokkenheid. De spanningen tussen Finland en Rusland liepen op door oefeningen van het Russische leger bij de grens met Finland. Eerder kwam een Russische duikboot vlakbij het Zweedse Stockholm, al is nooit bewezen dat het om een Russisch schip ging. Het incident in Finland volgt op andere mogelijke provocaties van het Russische leger. Er voeren Russische oorlogsschepen door het Kanaal, het luchtruim van verschillende landen werd geschonden, er werd met verkenningsvliegtuigen laag over oorlogsschepen gevlogen en er zouden bijna botsingen op zee en in de lucht zijn veroorzaakt.

Bron(nen):   De Morgen      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “In October, Sweden’s armed forces hunted unsuccessfully for a week for what they believed to be a foreign submarine in waters close to the capital Stockholm, after several observations were made.”
  Prutsers …

 2. Bartje

  Straks net als Zweden enige tijd geleden, dachten aan een Rus maar het bleek een Yank met gelukkig maar kleine gevolgen, lek boegdeel.
  En wie kaats moet de bal terug verwachten.
  NATO langs Russische grens met een geruststelling leger en vliegtuigen en schepen en weet ik veel wat dan moet je niet gek opkijken dat de tegenpartij hetzelfde gedrag gaat vertonen.

Reacties niet toegestaan