Goedkope budgetpolis blijkt kat in de zak

Wie denkt goedkoper uit te zijn door een budgetpolis af te sluiten, kan bedrogen uit komen. Duizenden mensen moesten fors bij betalen, omdat ze behandelingen nodig hadden, die maar deels werden vergoed. Dat schrijft het AD. Zeker 13.766 mensen met een zogeheten 'budgetpolis' moesten vorig jaar alsnog gemiddeld 450 euro extra afrekenen. Dat tientje dat deze verzekerden maandelijks besparen op de polis betalen ze dus dubbel en dwars terug. Volgens directeur Peter Ruys van online zorgvergelijker Zorgkiezer beseffen mensen niet dat kosten van behandelingen snel kunnen oplopen. ''Als je alleen al ergens binnenloopt, ben je zo honderden euro's kwijt. Toch schrik ik van die 450 euro per verzekerde." Minister Edith Schippers wil de transparantie verbeteren. De regels van zorgwaakhond NZa worden aangescherpt. Schippers: ''En de websites van de zorgverzekeraars worden verbeterd, zodat individuele verzekerden goed inzicht hebben in hun polis. Ook kijken we naar de ontwikkeling van een bijsluiter bij de budgetpolis.'' In 2014 hadden ruim 328.000 Nederlanders een budgetpolis, die eigenlijk het meest geschikt is voor jonge, gezonde mensen.

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Gek hè, Jeanette, dat een goedkope polis minder dekt dan een dure polis. Dat verwacht je toch niet?

 2. bierneus

  Weten we ook hoeveel goedkoper die polis per jaar is voor we in paniek raken? Ik vind die 450 EUR wel meevallen, en meer dan 300.000 mensen hebben een goedkope polis zonder dat ze bij hoeven te betalen. Goede deal dus, ga er zelf ook over denken!

  • PSJ23

   Meestal gaat het om net geen 5 euro per maand.

   Dat is het verschil tussen Natura en de restitutiepolis…
   Bij de Natura polis wordt je min of meer gedwongen om de zorg te halen bij de verleners die een “wurg”contract hebben met de zorgverzekeraar…
   Het vermoeden bestaat dat die volgend jaar nog verder uitgeknepen gaat worden waardoor de zorgverzekeraars nog meer macht krijgen.

   We kunnen stellen dat de privatisering van de zorg een geweldig idee was…..
   De Achmea groep bezit miljarden en die worden gebruikt om er nog meer van te maken…. want het beeld van wij zijn er voor uw gezondheid is allang achterhaalt!!

   (in antwoord op bierneus)
 3. quikfit

  Verzekeringen en banken zijn gewoon ”gelegaliseerde” maffia….niets meer…niets minder…

Reacties niet toegestaan