Waarom je als fietser toch echt beter niet door rood kunt rijden

We doen het allemaal, toch? Als fietser heb je geen zin om stom te gaan staan wachten voor het rode licht. Je bent tenslotte fietser. Maar soms... (de fietser reageerde op het filmpje op Youtube: "It was me. Thought i'd just get the lights, hence the speed. Realised it wasn't happening, squeezed the front brake. Cable snapped. Not enough time to lose speed on back wheel in the wet. Not fun."  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Boven Jan

  Wat een sukkel, gewoon vol tegen een dubbeldeksbus aan rijden.

 2. Jannie Ooms

  Ik vind het niet zo’n punt hoor, fietsers die, voorzichtig, door rood rijden. Ik doe het ook, regelmatig. Vooral ‘s avonds, als het rustig is. Gaat altijd goed.

  Overigens is het zo dat we hier al zo ver zijn dat, als je in het spitsuur als fietser keurig stopt voor rood, je omver wordt gereden door achterop komende fietsers die daar nou net geen rekening mee hadden gehouden…

  • Boven Jan

   Een dubbeldeksbus over het hoofd zien vind ik niet ‘voorzichtig’.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Jannie Ooms

    Met u eens. Deze fietser was knap onvoorzichtig en lijkt ook nog eens niet goed uit zijn ogen te hebben gekeken. Toch was hij waarschijnlijk niet tegen die bus geknald als de remkabel niet was gebroken net op het moment dat die zo goed van pas zou zijn gekomen.

    (in antwoord op Boven Jan)
 3. Burgermans

  Als zijn remmen het hadden gedaan was er niets aan de hand geweest.

Reacties niet toegestaan