Klaar met alle gezondheidsadviezen? Hier 10 tips voor een lékkere pasta

Even geen zin om op calorieën te letten en toe aan een flinke dosis koolhydraten? Gooi dan de spaghetti maar in de pan en maak hem nog net wat smakelijker met onderstaande 10 tips.

  1. Zout
    Schroom niet om de zoutpot erbij te pakken als je de pasta kookt. Koks rekenen 10 gram zout per liter water.
  2. Al dente
    Al dente heeft pasta meer smaak. Vergeet dus de kookrichtlijn op de verpakking en trek er gerust twee minuten vanaf.
  3. Olijfolie
    Een extra scheut goede olijfolie doet wonderen voor de smaak. Voeg na het afgieten van de spaghetti dus nog wat extra vierge olijfolie toe.
  4. Tomatensaus
    Laat die pot in de winkel staan en maak je eigen tomatensaus. Het is simpeler dan je denkt. Met tomaten, knoflook, uien en basilicum ben je al een heel eind.
  5. Knoflook
    Karameliseer je knoflook in olijfolie en giet het geheel over je pasta.
  6. Broodkruimels
    Bak wat broodkruimels kort in olijfolie. De krokante stukjes zullen de textuur van je gerecht verbeteren.
  7. Verse kruiden
    Verse basilicum is vele malen smakelijker dan de gedroogde variant uit een potje.
  8. Vers geraspte kaas
    Voor kaas geldt hetzelfde. Rasp zelf een blok parmezaanse kaas of pecorino en je zult versteld staan van de smaak.
  9. Pancetta
    Wat voor pasta je ook maakt, een beetje spek of pancetta is altijd lekker. Nog beter: giet ook de olie waarin de pancetta is gebakken over je gerecht.
  10. Peper
    Peper kun je beter zelf malen. Dat geeft een extra pittige, geroosterde smaak.
Bron(nen):   Goed Gevoel      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. bladvoormijnmond

    Zout? ik maak al jaren zelf mijn pasta en gebruik nooit zout.
    De kaas is zout genoeg.
    Tomatensaus is wel erg gewoontjes.
    Bovendien zit er in tomatensaus aardig wat kalium.
    Er staan op internet honderden varianten met pasta.

    • Burgermans

      Geen zout? Geen tomaten? Ik ga wel pasta eten bij Jeanette.

      (in antwoord op bladvoormijnmond)
      • bladvoormijnmond

        Bij Madam? Lekker heet!

        (in antwoord op Burgermans)
      • harrr

        zout gebruik ik ook per definitie niet in mijn pasta’s.
        Tomatensaus maken is een keuze uit vele mogeljkheden

        (in antwoord op Burgermans)
      • kwikfit

        Hij wordt dan ook binnenkort door n paar kookarmen vervangen … krijgen ze eindelijk behoorlijk te eten bij hem thuis, en kan hij met ht vuilnis mee.

        (in antwoord op Burgermans)
  2. harrr

    4: Blikje puree erbij en dan tomanten-groente sap toevoegen tot het een mooie saus is… om het echt lekker te maken

    • Burgermans

      Puree? Gatverdamme, harr!
      Gebruik toch pomodori tomaten, veel lekkerder en gezonder.

      (in antwoord op harrr)
  3. Patrick Faas

    Re 2 “Al dente heeft pasta meer smaak.”

    Nee, textuur is een aparte ervaring van smaak. In de Aziatische keukens wordt textuur heel belangrijk gevonden, in het westen begint het belang ervan langzaam door te dringen. “Krokant” was in het westen lang een van de weinige
    textuuromschrijvingen. Nu is daar dan “al dente” bijgekomen, maar we lopen nog steeds achter op Oost-Azië.

    Re 3: In sommige sauzen gaat olijfolie, maar giet geen olijfolie over net gekookte pasta, want dan kleeft de saus niet meer aan de deegwaar.

    Re 4: Gooi niet zomaar overal basilicum op.

    Re 6: Broodkruimels over het gerecht strooien, zoals (beter: in plaats van) geraspte kaas. Zie ook 8.

    Re 8: Heb heftige ruzies gezien tussen Italiaanse obers en Britse gasten, toen de laatsten kaas wilden strooien over pasta met vis. Kaas op pasta met vis vinden veel Italianen een belediging van hun keuken, hun cultuur en hun identiteit.

    Re 9: Er zijn recepten met pancetta en recepten zonder. De naam van uw gerecht verandert al naar gelang. En de smaak nog meer. Is niet altijd lekker en niet altijd gepast.

  4. Ko Herent

    Het zijn weer hoogstaande culinaire tips!

Reacties niet toegestaan