‘Help vluchteling naar Ter Apel te komen’

De landelijke overheid moet nu eens eindelijk haar verantwoordelijkheid nemen en er zorg voor dragen dat vluchtelingen die in ons land aankomen ook naar het aanmeldcentrum in Ter Apel kunnen komen. Dat zei VluchtelingenWerk maandag nadat de politie in Amsterdam besloten had bussen in te zetten om mensen naar de Groningse plaats te brengen.

De organisatie sprak haar waardering uit voor de actie van de politie. ,,Er slapen vanavond in ieder geval geen vluchtelingen in Amsterdam op straat. Maar de landelijke overheid is nu aan zet om mensen naar Ter Apel te krijgen'', aldus Vluchtelingenwerk. De overheid is verantwoordelijk voor de asielprocedure en moet komen met een structurele oplossing.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Daar gaan mijn belastingcenten, godverdomme. Mijn moeder draait rond in haar eigen stront.

 2. kwikfit

  Ondertussen zwerven er nog een stel jonge moeders met hun ziel, en hun kind onder de arm door Amsterdam, omdat er geen woningen voor ze zijn…….

  • Jaap Aap

   En dat zie jij vanuit Noorwegen? Knap hoor. Natuurlijk ken je ook de omstandigheden van deze “jonge moeders” (als ze er al zijn).

   Wat als blijkt dat dit om illegale, uitgeprocedeerde economische immigranten gaat? Ook maar met voorrang een woning geven?

   (in antwoord op kwikfit)
   • kwikfit

    Jaja we weten het. Alleen jij in je Vinex-wijkje in Krommenie hebt internet. De rest van de wereld, en in het speciaal Noord Europa, moet het doen met het plaatselijke sufferdje en met rooksignalen en de tamtam

    (in antwoord op Jaap Aap)
 3. Burgermans

  Geen enkele van deze zogenaamde vluchtelingen komt uit een land waar het oorlog is. Maar ja, dat zal de asielindustrie worst wezen, die hebben weer voor jaren werk en wij voor jaren overlast.

  • Jaap Aap

   Natuurlijk. Je hebt hun paspoorten gezien?. Geen van hen komt uit Syrië, Afghanistan, Irak, Eritrea of Somalië. Het zijn allemaal economische migranten uit Afrika die hierheen komen omdat ze gehoord hebben dat ze nooit meer hoeven te werken, allemaal een villa krijgen en bakken met geld van de overheid…..

   Ik heb meer overlast van @Burgermans:disqus en zijn ‘soort’ dan van deze vluchtelingen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ze komen allemaal via Turkije, Tunesië of Libië. Allemaal landen waar het geen oorlog is, Apie. Nu jij weer.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Nee, tegen zoveel stommigheid is geen kruid gewassen….
     Ik heb veel geduld en zou het best uit willen leggen maar jij lijkt me een verloren zaak.

     (in antwoord op Burgermans)
 4. Ayna

  Vluchtelingenwerk is een van de vele dikgesubsidiëerde graaiers die ‘menslievendheid’ prediken over de ruggen van zieken, gehandicapten en bejaarden, die het mogen uitzoeken in hun strontluier en huilend hun tehuizen uitgetrapt worden, beroofd van hun levenslang opgebouwde rechten en vermogen.

  Gatverdamme tegen deze gasten.

Reacties niet toegestaan