Nijmegen vangt duizenden vluchtelingen op

Natuurgebied Heumensoord bij Nijmegen maakt zich op voor de komst van duizenden vluchtelingen. Een groot terrein wordt binnen enkele dagen omgevormd tot een tentenkamp, meldden bronnen aan het ANP naar aanleiding van berichtgeving van De Gelderlander.

Er zouden ongeveer 5000 mensen opgevangen kunnen worden. Zo'n kamp verrijst daar elk jaar om de militaire deelnemers aan de Vierdaagse te huisvesten. In 1998 is Heumensoord ook al eens gebruikt als noodopvang voor vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zou dat nu weer van plan zijn.

Nijmegen, beheerder van het kampterrein, geeft woensdag aan het eind van de middag een toelichting op de plannen voor een noodopvang in tenten. Als het COA inderdaad 3000 tot 5000 mensen wil onderbrengen op Heumensoord, is dat meteen het grootste opvangcentrum van Nederland tot nu toe.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  WW3 is on the way.
  Wachten is op de eerste diefstallen, overvallen en moorden

  • Dead Silence

   De eerste die ik graag in stukken getrokken zie worden zijn die insecten in Brussel.

   (in antwoord op Blargh)
 2. Dead Silence

  Linkse k*tstad.

 3. Twan

  Tja, en dit is nog maar het begin, er staan er nog honderden duizenden te wachten….
  Het gaat niet goed en het KAN ook niet goed gaan met al die slappe leiders.

 4. Ko Herent

  Nou Nijmegen, veel geluk gewenst:

  “Naar het precieze aantal gevallen van verkrachting kan slechts worden gegist, zegt Grothe: ,,Maar het zijn er heel veel. Giessen heeft 80.000 inwoners, er zijn 6000 asielzoekers. Maar: tien procent van het aantal geboortes in de stad betreft baby’s van vrouwelijke asielzoekers. Vrouwen die op de vlucht zijn, krijgen niet massaal kinderen. Dit duidt op ongewenste zwangerschappen.””

  Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4143751/2015/09/17/Vrouw-niet-veilig-Bende-oorlog-en-verkrachting-in-azc.dhtml

Reacties niet toegestaan