Gillend afgevoerd: Waar is dat meisje nu?

Citaat: "Het meisje gilde toen ze de Mercedes in werd gesleurd. Waar is dat meisje nu? Hoe zou het met haar gaan? Is ze bang of verdrietig? Heeft ze zich bij haar lot neergelegd?" Columnist Kustaw Bessems schrijft in zijn column bij BNR: "Dat van die Mercedes stond in een kort berichtje van RTV Utrecht. Mensen die het zagen gebeuren, daar op de Van Eysingalaan, dachten dat ze werd ontvoerd en belden de politie. Die vond via het kenteken de auto en toen bleek het om een meisje te gaan dat tegen haar zin werd meegenomen om te worden uitgehuwelijkt." De politie kan zonder aangifte niks  doen. Einde verhaal dus? Bessems hoopt van niet. Waarom is er geen 'uitbarsting van publieke verontwaardiging'. Het gebeurt onder onze neus en niemand doet wat. PvdA-kamerlid Khadija Arib heeft er kamervragen over gesteld. We zijn toch tegen geweld. Tegen gedwongen huwelijken. Misschien is 't hun cultuur. Niet de Nederlandse. En hier geldt Nederlands recht. Bessems: "Dit meisje is niet het enige. Zo gaat het met meer meisjes. En met jongens trouwens. Soms weggegeven aan iemand in een vermeend moederland, waar ze verre van thuis zijn. Ook na deze zomervakantie zullen weer schoolbanken leeg blijven. En de meesten van ons? Nou, we staan er omheen en kijken ernaar. Of dat niet eens."

Bron(nen):   BNR  RTVUtrecht  Khadija Arib  

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apex

  Omdat alles wat met I begint en M’s betreft hier wordt toegestaan danwel vrijelijk getolereerd. Daar zetten we met liefde alle wetten voor opzij.
  Als een christenfamilie dit zou zou doen, dan kennen we de woede die losbarst bij de goede linkse mensen in pers en 2e kamer. Maar gelukkig krijgen we er vele “verwesterse” Somaliers voor terug. Die zouden dat nooit doen. Zooooo verwesterd.

  • Mo Meta

   Het gaat hier om een hindoestaanse familie. Moslims trouwen niet in de vastenmaand. Maar leuk je vooroordeel, wees trots op jezelf.

   (in antwoord op Apex)
 2. Ron Kersten

  Ik begrijp de woede van de mensen, ik ben ook boos.
  Uithuwelijken zonder instemming van alle partijen is vergelijkbaar met mensenhandel of slavernij, onze medemensen uit de voormalige kolonies weten wat dat is !
  We leven in Nederland en het zou de “daders” en ouders sieren als ze zich zouden aanpassen aan onze normen en waarden, maar helaas…. het gaat met geweld en de buurt is in rep en roer door deze ontvoering.

  We zouden dit uithuwelijken gewoon strafbaar moeten stellen in Europa/NL opdat dit soort praktijken kan worden vervolgd en (niet-westerse) medemensen begrijpen dat we dit gebruik in onze samenleving niet accepteren en soms zelfs als “barbaars” ervaren.
  Dat de politie (zonder aangifte) niets doet verbaast me niet.

  Als zowel het meisje, als de jongen en hun families vrijwillig instemmen (=zonder druk van anderen) met het huwelijk, dan is het in feite niet anders dan een gekozen huwelijk dan zie ik geen juridische reden om daar voor te gaan liggen. Maar dan wel volgens onze nederlandse regels en met wat kanttekeningen: dus niet op veel te jonge leeftijd al trouwen. De vrouw moet ook zonder problemen kunnen scheiden zonder verstoten te worden of erger. Feitelijk dezelfde rechten en plichten die voor een nederlands huwelijk gelden. Als het een nederlands staatsburger betreft dan geniet hij/zij ook de bescherming van onze staat. Dus geen dubbel paspoort accepteren waardoor het land waar men naartoe ontvoerd wordt kan claimen dat ze “hun” staatsburger niet aan Nederland “uitleveren”. Sorry, maar ik ben van mening dat je moet kiezen voor 1 nationaliteit om onduidelijkheid en getouwtrek in dit soort netelige kwesties te voorkomen.

  In dit geval heeft het er alle schijn van dat het meisje tegen haar wil is meegenomen, dus ontvoerd en da’s toch strafbaar?
  Het is triest dat we daar schijnbaar niets tegen kunnen doen… iemand zal aangifte moeten doen maar het is al te laat want het kind zit vermoedelijk al lang en breed in een vreemd land. Zie deze (nederlandse?) staatsburger dan nog maar eens op te sporen en terug te halen.
  Wederom een voorbeeld van het te slappe nederlandse beleid want justitie en politie doen weer eens helemaal NIETS omdat er geen aangifte is gedaan ????.

 3. Frits

  Publieke verontwaardiging helpt niet zolang niet effectief opgetreden kan worden. Als de omgeving verontwaardigd is maakt ze zich schuldig aan discriminatie en gebrek aan respect voor eigen cultuur. Politie doet niets uit angst voor dezelfde beschuldiging, zelfs als blijkt dat er wel degelijk sprake is van ontvoering ten behoeve van een huwelijk (dat werd immers keurig toegegeven). “Geen aangifte” is een smoes; constatering van een strafbaar feit is voor de politie anders ook voldoende aanleiding om in te grijpen. Lafheid om de verkeerde reden.

Reacties niet toegestaan