Er wordt nog volop gestunt met vlees zonder keurmerk

In de maanden juli, augustus en september waren er in de supermarkten 745 aanbiedingen van plofkippen en kiloknallers. Dat is een toename van 38% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Deze cijfers heeft Wakker Dier vandaag bekend gemaakt. Wakker Dier houdt de 7 grootste supermarktketens in de gaten door hun folders te controleren. Het jaar is nog niet afgelopen maar het aantal prijsstunts, 2249, overschrijdt al het aantal van heel 2014, en dan moet de kerstperiode nog aanbreken, een periode dat er traditioneel meer vlees wordt gegeten en meer met prijzen wordt gestunt. Toch is er ook iets positiefs te melden: Het aantal aanbiedingen voor vlees mét keurmerk is meer dan verdubbeld. Vooral Plus deed zijn best, die hadden 35 van de 40 aanbiedingen voor biologisch vlees. In totaal is er in het 3e kwartaal door de supermarkten 159 keer reclame gemaakt voor vlees met een keurmerk voor dierenwelzijn tegen 70 keer in dezelfde periode vorig jaar. Wakker Dier maakte ook de genomineerden voor de Liegebeest verkiezing bekend, de verkiezing van fabrikanten met het meest misleidende product. Genomineerd zijn 'Friberne kruidenvarken' en 'Duroc d'Olives', producten van varkensvlees die bij de slager te koop zijn. Volgens Wakker Dier kunnen consumenten door een vrolijke afbeelding op de verpakking denken dat varkens en biggetjes lekker in het gras liggen, terwijl ze in werkelijkheid, industrievarken zijnde, nooit buitenkomen. Andere genomineerden zijn 'yoghurt Nature' van Danone, 'Holland Gouda keurmerk' en 'geitenmelk' van Melkunie. Ook hier gaat het om reclames met dieren die buiten lopen terwijl ze in feite het hele jaar binnen zijn. Tot slot is Kentucky Fried Chicken genomineerd; zij stellen consumenten op de site gerust over de kwaliteit van hun kip maar ondertussen gebruiken ze volgens Wakker Dier plofkippen.        

Bron(nen):   De Volkskrant      

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Niks mis met plofkippen en kiloknallers.

  • Blargh

   religekkies hebben duidelijk geen empatie voor andere levende wezens

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Liever een religekkie dan een Jodenhater.

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     wat is het verband met houden van dieren ?

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Fanatieke dierenliefhebbers zijn bijna altijd ook mensenhaters. Niet in staat om van mensen te houden projecteren ze hun affiniteit dan maar op dieren. Denk maar aan Volkert en Adolf.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      ik hou van leven tout court van de kleinste eencelligen tot de grootste parasiet ja zelfs die ultra-parasieten in het koningshuis.
      Maar religekkies menen daar boven te staan …

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Liever een religekkie dan een Jodenhater

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      Wat vind je er eigenlijk zo lekker aan?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Liefde is beter dan haat.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      Vinden zij ook blijkbaar …”Over 50 percent of Israelis think that Palestinians suspected of carrying out terror activities “should be killed on the spot,” says a new think-tank poll. “

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik kan ze geen ongelijk geven.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      “suspected of …”
      Was Israel geen democratie volgens jou?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Israël is een oase van beschaving in een woestijn van barbarij.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      eenoog in het land der blinden , zoiets ?

      (in antwoord op Burgermans)
     • johandevri

      Israel is enkel een democratie voor de Joden….voor alle anderen NIET,-)

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Aantoonbare onzin verzonnen door Jodenhaters. Israël kent gewoon vrijheid van godsdienst, Israëlische moslims en Christenen hebben dezelfde democratische rechten als Israëlische Joden. Sterker nog: er is geen enkel Arabisch land waar moslims zoveel democratische rechten hebben als in Israël.

      (in antwoord op johandevri)
 2. Blargh

  “reclames met dieren die buiten lopen terwijl ze….”
  Reclameafbeeldingen zijn niet wettelijk gereglementeerd. Je bent ook niet ‘meer man’ in een duurdere auto

 3. johandevri

  Het is voor een groot deel bewezen dat al die zgn “bio” produkten allemaal onzin zijn. Het zijn vaak gewone produkten maar dan met een ander stickertje erop en met verhoogde prijs. Laat mij maar gewoon die plofkip opeten hoor….geen punt.

Reacties niet toegestaan