‘Wietteelt moet uit illegale circuit’

De teelt van cannabis moet uit het illegale circuit. Dat is de conclusie van een werkgroep met zeven burgemeesters en een wethouder, die namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten onderzoek deed naar de problemen door de wietteelt. Het rapport, dat de Volkskrant al heeft ingezien, wordt maandag aan het bestuur van de VNG overhandigd.

De teelt moet volgens de werkgroep worden gereguleerd zodat de overheid greep kan houden op de verkoop, gebruik en productie. ,,Er is een onhoudbare toestand ontstaan. Wij ervaren als lokale bestuurders grote maatschappelijke problemen'', citeert de Volkskrant uit het rapport.

Hennepkwekerijen oprollen lost volgens de werkgroep de problemen niet op. ,,Door het gedogen biedt de overheid criminelen volop de ruimte om hun producten af te zetten. De cannabisindustrie is sterk verweven met georganiseerde criminaliteit die ook actief is in xtc en mensenhandel. We zien criminelen die trachten invloed te verwerven op het lokaal bestuur. We maken ons grote zorgen om de impact.''

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    zal nooit gebeuren want de minister kent iemand die stierf aan overdosis weed

  2. Dead Silence

    Gewoon gratis verstrekken deze zooi. Uitsluiten van zorg en Darwin zijn werk laten doen. Dan is er over een generatie geen wiet meer nodig.

Reacties niet toegestaan