YouTube-makers starten eigen tv-zender

Beroemd
door anp
maandag, 30 november 2015 om 7:27
youtube makers starten eigen tv zender1448864895
Een groep populaire Nederlandse YouTubers begint een tv-zender. #First gaat vanaf 7 december vijf dagen per week een uur live uitzenden vanuit studio DeSmet in Amsterdam.
#First is exclusief te zien op kanaal 13 van Ziggo, zo maakte producent NewBeTV maandag bekend. De twee belangrijkste programma’s zijn ‘FIRST Gaming’ en het comedy- en entertainmentprogramma ‘AAA!!!’. De uitzendingen worden elke dag vanaf 15.30 uur verzorgd.
Bij succes wil #First het uur per dag gaan uitbouwen.De uitzendingen worden bedacht en uitgevoerd door populaire YouTubers zoals Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Joost Klein (Eenhoornjoost), Defano Holwijn, Thomas Smagge (Theaumes), Ronald en Timo (HetGamePortaal), Job van Grafhorst (DoeMaarGamen) en Darcy Lazar (De Theemutsen). Deze presentatoren zijn bij elkaar goed voor meer dan 1,5 miljoen abonnees op YouTube en andere onlinekanalen.
Tegengestelde beweging
De meeste presentatoren doen tegelijkertijd redactie, productie en regie, zoals ze dat ook voor hun eigen onlinekanalen doen. "Waarbij RTL, SBS en NPO juist meer online en on-demand hun kijkers proberen te bereiken, laat #First een exact tegengestelde beweging zien", legt een woordvoerder van NewBeTV uit.
"Van online naar lineaire televisie, nergens later terug te zien. De YouTube-makers spelen hierbij in op de trend dat hun kijkers online elke dag op vaste tijdstippen met z'n allen klaarzitten voor de nieuwste upload van hun video’s." Ook met het commercialblok gooit #First het over een andere boeg. Op de zender zullen geen spotjes te zien zijn die ook elders worden vertoond. Commercials moeten speciaal voor #First worden gemaakt, geheel in stijl en tone-of-voice van de zender. De eerste teaser van de zender is inmiddels op YouTube te vinden.