Asscher: burgemeester geeft verkeerd signaal

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vindt dat de burgemeester van Keulen een verkeerd signaal heeft afgegeven na de aanranding en beroving van vele tientallen vrouwen in de Duitse stad tijdens de jaarwisseling. Dat schrijft de vicepremier woensdag op Facebook.

De burgemeester heeft vrouwen aangeraden op armlengte afstand te blijven van mannen tijdens het aanstaande carnaval, aldus Asscher. ,,Het zal vast goed bedoeld zijn (...), maar het is een compleet verkeerd signaal''. Volgens hem heeft elke vrouw recht op vrijheid en veiligheid en is het verkeerd om de suggestie te wekken dat de vrouwen er zelf iets aan hadden kunnen doen.

Asscher noemt het gebeuren bij het centraal station van Keulen ,,huiveringwekkend''. Zeker negentig slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan. ,,De daders - een grote groep jonge Noord- Afrikaanse mannen - verdienen stuk voor stuk vervolging en straf'', aldus Asscher.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Het zou me niet verbazen als de Duitse autoriteiten al die verkrachte vrouwen gingen straffen omdat zij het imago van de vluchtelingen hebben bezoedeld.

 2. Blargh

  “Maar hij zegt dat dus wel in de context van zijn duiding dat die beperkte groep Arabierische islamieten van dubieuze allooi en verblijfsstatus alles haat, veracht en aanvalt wat wij leuk vinden. ”

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/geef_ons_60000_albert_verlindes_maar_liever_geen_islamieten.html

 3. kwikfit

  Uiteraard is het de schuld van de slachtoffers. Staan ze daar gezellig hossend tussen de anderen vrolijk te zijn …. tja, dan vráág je er ook om …..

 4. Motto

  Hoor Asscher eens met zijn krokodillentranen. Zijn partij PvdA kijkt tot op de dag van vandaag categorisch weg voor de mislukte multiculti maatschappij.

 5. Blargh

  “Volgens de moslimpoliticus is Keulen een “vergaarbak geworden voor islamisten en misdadigers met een migrantenachtergrond”. Tipi kent ook de redenen waarom het zover is kunnen komen: “een te laks multicultureel beleid en te veel tolerantie”.”

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2576474/2016/01/06/Duitse-moslimpoliticus-Keulen-is-vergaarbak-van-misdadige-migranten.dhtml

Reacties niet toegestaan