Hotelpersoneel verklapt: ”Je krijgt geen schone lakens, we maken alleen het bed op”

Wie voor komend weekend een kamer heeft geboekt, kan dit beter niet lezen. Kamermeisjes, obers en receptionisten vertellen namelijk hoe het er in hun hotel aan toe gaat. En dat is lang niet altijd even fris. Het hotelpersoneel doet haar bekentenissen op de Whisper app. Gebruikers kunnen daar hun geheimen kwijt zonder dat ze hun identiteit bekend hoeven te maken. Veel kamermeisjes geven toe dat ze de lakens niet verschonen, maar het bed alleen opnieuw opmaken. ''Met een roller halen we de haren weg." Dekens worden zelden gewassen. Één schoonmaakster meldde dat de dekens in haar hotel zelfs maar een keer per jaar een wasbeurt krijgen. Ook receptionisten doen niet alles volgens het boekje. Wie aardig en beleefd is kan een gratis upgrade verwachten, maar vervelende hotelgasten worden steevast in de aller slechtste kamer gestopt. En de roomservice deel je met het personeel: "We nemen nooit lunch mee, omdat we steeds wat van de borden afpakken voor ze naar boven gaan," vertelt een ober.

Een ander geeft aan hoe smerig zijn hotel is: "Ik werk in het walgelijkste hotel dat ik ooit heb gezien. Overal liggen dode insecten. Ik denk dat het gebouw gesloopt zou moeten worden."

Anderen melden dat ze het wel degelijk horen als gasten seks hebben. Ook nemen ze soms de fooi mee die bedoeld is voor de kamermeisjes terwijl ze de kamer zelf niet hebben schoongemaakt.

Bron(nen):   Daily Mail