Vrouw overleeft twee weken in de wildernis nadat ze is aangerand

Een Canadese vrouw heeft twee weken in de wildernis overleefd met een gebroken kaak en op blote voeten. Ze was op de vlucht geslagen voor haar verkrachter, die haar tijdens een gevecht met een voorwerp in het gezicht had geslagen. Op 25 februari stond hij voor de rechter. Nu doet de vrouw haar verhaal.

De Canadese trok er in de zomer van 2013 met vrienden een dag op uit in het westen van de provincie Alberta. Haar oom, die achter het stuur zat, reed de auto vast, waardoor de groep niet verder kon. Samen met enkele passagiers ging hij hulp halen. De vrouw bleef samen met een andere inzittende, de 38-jarige Kevin Gladue, bij de auto.

De twee kenden elkaar amper. Tijdens het wachten viel de vrouw in slaap op de achterbank van de wagen, waar ze wakker schrok toen Gladue haar broek probeerde uit te trekken. Na een gevecht wist ze zich te bevrijden en rende ze weg, maar haar aanvaller kwam haar achterna en sloeg haar met een voorwerp in het gezicht, zo meldt VICE News.

Zonder schoenen en met een kaak die op twee plaatsen gebroken was, vluchtte de vrouw de wildernis in. Ze probeerde de weg terug te vinden naar het pad waarlangs ze hadden gereden, maar raakte gedesoriënteerd en kwam uit bij een rivier. Ze dronk water van de rivier, maar haar verwondingen waren zo erg dat het water gewoon weer weglekte. Aan de onderkant en de zijkant van haar kaak zaten twee gaten.

Al die dagen overleefde ze op bessen die ze onderweg vond. Op een dag zag ze een hert dat zich vreemd gedroeg. Het sprong vrolijk in het rond, zoals een hond. De vrouw besloot het hert een tijdje te volgen en bereikte zo een oude weg, waar ze in de verte twee trucks zag naderen.

“Ik zag iets, maar ik wist niet wat het was, want haar joggingpak was beige”, herinnert Mike Rempel zich, de man die haar uiteindelijk vond. “Het was gruwelijk. Ik kon amper verstaan wat ze tegen me zei, omdat haar kaak zo erg was gebroken, dat ze nauwelijks haar mond kon bewegen.”

De man nam contact op met de hulpdiensten en de telefonist bevestigde dat de vrouw in kwestie al bijna twee weken vermist was. “Het is erg ruig terrein. Er zijn veel moerassen. Ik heb er zelf beren, poema’s en wolven gezien,” vertelt Rempel, die getuigde op het proces tegen Gladue. Hij zei dat hij verbaasd was dat iemand, gewond en zonder schoenen zolang kon overleven.

Bron(nen):   AD