Moszkowicz ‘zo te zien ongeschikt voor het vak van advocaat’

Germ Kemper, deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, heeft dinsdag bij de Raad van Discipline schorsing van een jaar van advocaat Bram Moszkowicz gevraagd. Daarvan zou een half jaar voorwaardelijk moeten zijn. Volgens Kemper is Moszkowicz 'zo te zien ongeschikt voor het vak van advocaat', omdat hij stelselmatig 'lak heeft' aan zijn cliënten en aan de regels voor de beroepsgroep.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Gaat ie toch aan de gang als TV presentator, ik denk dat ie daar niet heel erg rouwig om kan worden

 2. uknowme

  Noem mij één beroep waarbij het verboden is om je contant te laten betalen…….. Waar houdt de bemoeienis van de overheid op? En ja ik weet dat sommige van hun clienten hun geld niet eerlijk verdiend hebben. Maar dat geldt net zo goed voor autohandelaren , juweliers etc etc. De overheid zou zich niet mogen mengen in dit soort zaken. Dan is het hek van de dam!

  • Bert Schimmel

   Het is ook niet verboden om een advocaat contant te betalen, maar het is wel aan regels gebonden, net zoals in andere beroepen. Bram heeft willens en wetens die regels geschonden en daarvoor staat hij nu zelf voor het hekje.

   (in antwoord op uknowme)
   • Jannie Ooms

    Ik had zoveel sympathie voor die man. Zo charmant, zo goed van de tongriem gesneden en begiftigd met een scherpe geest. Hij komt uit een gerenommeerd advocatengeslacht, toch?

    Zou hij echt niet deugen? Als dat zo is, voel ik me plaatsvervangend bedonderd.

    (in antwoord op Bert Schimmel)

Reacties niet toegestaan