Syrische vluchteling doodt zwangere Duitse vrouw

REUTLINGEN (ANP) - Een Syrische asielzoeker heeft zondag in het Zuid-Duitse Reutlingen een vrouw met wie hij ruzie had gekregen, met een machete gedood. Hij verwondde nog een vrouw en een man. De man werd na enkele minuten gearresteerd. Volgens de politie handelde hij alleen. De 21-jarige dader was al eerder bij gewelddaden betrokken.

De steekpartij vond plaats op de Listplatz, in het centrum van Reutlingen, een stadje ten zuiden van Stuttgart. Terwijl de dader op mensen instak, vluchtten passanten in paniek alle kanten op. Een getuige vertelde de krant Bild dat de dader volledig buiten zinnen was en met zijn wapen zelfs achter een surveillanceauto van de politie aan ging. De chauffeur van een BMW zou de dader uiteindelijk omver hebben gereden, waarna de politie hem kon boeien.

De gewelddaad vindt plaats kort na de moordpartij vrijdag in München, waarbij een achttienjarige scholier negen mensen doodschoot in een winkelcentrum. Begin vorige week hakte een zeventienjarige Afghaanse of Pakistaanse jongen met een mes en een bijl in op reizigers in een trein bij Würzburg.