Haren: 84-jarige man in keuken zwaar mishandeld met stoeptegel

Een 84-jarige man uit Haren is vrijdagnacht in zijn bijkeuken met een stoeptegel zeer ernstig mishandeld. Dat meldt Mick van Wely, verslaggever van het Dagblad van het Noorden.Het slachtoffer heeft een hersenbloeding en gebroken kaak. De politie zoekt getuigen (email: tgotips@groningen.politie.nl). Volgens Van Wely geven steeds meer relschoppers zichzelf aan bij de politie. De Groningse korpschef Oscar Dros is nog verbaasd over de hardheid van het geweld:  “Ik heb zeer grote waardering voor mijn mensen. Het is een wonder dat er geen ernstige slachtoffers zijn gevallen. De daders waren het spoor volledig bijster. Collega’s kregen extreem veel geweld te verduren. Het geweld was erop gericht mijn collega’s te verwonden. Dit was werkelijk ongekend.” Er is ook kritiek op de politie. De Telegraaf meldt: 'Er was te weinig politie, de mobiele eenheid greep te laat in en de gemeente had eerder maatregelen moeten nemen rond het Facebook-feest. Dat was de voornaamste kritiek van veel inwoners van Haren zaterdagmiddag tijdens een speciale bewonersbijeenkomst over de rellen.'

Bron(nen):   Telegraaf  Politie  MvanWely  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KritischeMassa

  Dat tuig moeten ze gewoon afschieten, gewoon iedereen de andere kant op kijken en afschieten, nooit meer over praten…

  Smerig tuig…

 2. gerrit52

  en maar bezuinigen op defensie…

  er is een hele generatie opgestaan met één doel voor ogen:

  vernielen en mishandelen.

  • Lars Keizer

   @gerrit52. Je spreekt hier over een hele generatie. Maar het is duidelijk dat dit weer een kleine groep van het geheel is. Al jaren zijn er rellen. Ook in uw generatie. Maar dan ga ik ook niet zeggen dat iedereen zo is.

   (in antwoord op gerrit52)
   • gerrit52

    ja, daar heb je wel een punt natuurlijk. ik liet mij even meeslepen door de afschuwelijke beelden en dit bericht.

    (in antwoord op Lars Keizer)
   • Ron Kersten

    Kijk eens terug naar de vorige generaties: toen liep niemand met wapens op zak, waren en geen scanpoortjes op scholen nodig en kun je gewoon in het donker veilig over straat en de deur open laten staan. Inmiddels is dat niet meer mogelijk door de agressie, er worden regelmatig mensen vermoord en alles wordt maar kort en klein geslagen “voor de lol”. Dat gebeurde in mijn tijd echt niet !
    De rellen in mijn tijd waar jij op doelt waren meer in de orde van burgelijke ongehoorzaamheid en kattekwaad uithalen vergeleken bij het grove geweld dat nu wordt gebruikt.
    Je hebt dan misschien in dit geval gelijk dat een kleine groep relschoppers dit deden, maar het is wel opvallend dat het schering en inslag is met rellen met grof geweld en vernielingen de laatste jaren. Het gevoel van veiligheid was vroeger erg goed, tegenwoordig is onze- en jouw generatie niet meer veilig in zijn eigen huis.

    Overigens vind ik het mishandelen van een man van 84 geen relschoppen meer, da’s gewoon vreselijk laf tuig en voor dit soort gasten mag van mij de doodstraf weer worden ingevoerd !

    (in antwoord op Lars Keizer)
    • rintje

     Zonder te weten uit welke generatie je komt, lijkt me dit zeer onwaarschijnlijk. Ik kan verwijzen naar de telegraafrellen (1966), de gevechten van de Jantjes (1970) en de Krakersrellen (van 1975 tot 1988). Ook wil ik de Rode Jeugd, de tweede generatie Molukkers en de hooligans die vanaf 1975 opkwamen niet vergeten.

     Relschoppen is van alle tijden, en het is idioot om een generatie aansprakelijk te houden voor wat er gebeurd is.

     (in antwoord op Ron Kersten)

Reacties niet toegestaan