Bill Clinton: Veel redenen om optimistisch over de toekomst te zijn

Bill Clinton schrijft een opmerkelijk artikel in Time onder de titel 'The Case for Optimism'. De oud-president  somt vijf gebieden op waar hij onomkeerbare vooruitgang ziet:  'Why the world is getting better all the time'.
 1. Technologie geeft mensen greep op hun eigen leven. Een smartphone maakt het voor mensen in arme landen mogelijk om te bankieren. En ze krijgen informatie waarover tot voor kort alleen de elite beschikte.
 2. Gezondheidszorg. Clinton ziet in veel landen hoopvolle samenwerking. En over Aids zegt hij: Het perspectief van een aids-vrije generatie is niet langer een droom.
 3. Vrouwen: Nooit eerder kregen in zo veel landen zo veel vrouwen in zo korte tijd zo veel meer kansen op ontplooiing.
 4. Economie: Nooit eerder ontsnapten in zo veel landen zo veel mensen aan armoede.
 5. Gerechtigheid: In de oorlogsgebieden van gisteren (Ruanda, voormalig Joegoslavië) werken partijen  nu samen. In veel landen zonder democratie gloort de hoop op een rechtvaardiger samenleving, zie de Arabische Lente.
Clinton, die tien jaar geleden de Clinton Foundation oprichtte, concludeert: "Vooruitgang verandert het bewustzijn van mensen. Ze worden zich ervan bewust wat je verder kunt veranderen. Het is belangrijk dat bekend wordt wat mensen allemaal voor elkaar krijgen.'  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Fros Ted

  Clinton is High

 2. Karel Kritisch

  Ik vraag me af waarom men altijd pas na het presidentschap het licht ziet..

 3. Bert Hilhorst

  Hij rookt geen sigaren meer maar grote joints.
  Nog nooit stond de wereldeconomie er slechter voor.
  Het Westen met al zijn emancipatie en democratie wordt steeds minder als voorbeeld genomen door de voormalige 2e en 3e wereld.
  De zorg in het Westen wordt onbetaalbaar en het aantal oorlogen en gewapende conflicten neemt meer en meer toe.
  Wat een onzin.

Reacties niet toegestaan