Belgische man verkrachtte mogelijk 230 vrouwen

Zijn profielfoto van een wielrenner met een oranje fiets had hij van het internet geplukt. Rafke of Raf, zoals hij zichzelf in een van zijn vele online profielen noemde, verleidde er een heleboel vrouwen mee. En verkrachtte en beroofde ze. De 36-jarige Antwerpenaar zou 230 slachtoffers hebben gemaakt. De man kon vijf jaar lang zijn gang gaan door heel Vlaanderen. Pas in september vorig jaar durfde iemand aangifte te doen. De vrouw (44) had de verdachte ontmoet op een datingsite, waar hij meerdere valse profielen had. Ze hadden afgesproken op een parkeerplaats bij Hasselt. "Hij is bij me in de auto gestapt en heeft me een kus op mijn wang gegeven. Het ging snel", zei het slachtoffer in het VTM-programma Faroek. Plots haalde de man een flesje tevoorschijn. "Fruitsap met gin", beweerde hij. De vrouw nam pas na aandringen een slok. Toen werd alles zwart. Het sap bevatte vloeibare xtc en alcohol.

Een paar uur later werd de vrouw versuft wakker. 'Raf' was ervandoor gegaan met haar spullen. Pas op het politiebureau merkte de vrouw dat ook haar slipje weg was en besefte ze dat haar date haar had verkracht. Inmiddels zijn negentien slachtoffers bekend, maar uit telefoongegevens van de verdachte blijkt dat er mogelijk 230 zijn. Ook is niet uitgesloten dat 'Raf' een seriemoordenaar is. Een dag voor zijn arrestatie liet hij nog een vrouw voor dood achter in de duinen. Hij had haar zwaar toegetakeld en verkracht.

Volgens aanklager Jef Vermassen vertoont 'Raf' alle klassieke tekenen van een gevaarlijke psychopaat. "Zo iemand kickt erop anderen in zijn macht te hebben. Iemand drogeren past in dat plaatje, omdat je met iemand die buiten bewustzijn is je eigen zin kan doen. Dit soort daders gaat vaak steeds verder en doet het steeds vaker."

Bron(nen):   AD