Rutte: walgelijke geschiedvervalsing

De Turkse verwijzing naar de massamoord in Srebrenica in de diplomatieke rel met Nederland is ,,walgelijke geschiedvervalsing''.

Dat zei premier Mark Rutte dinsdag in een reactie op de uitlatingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De toon wordt steeds hysterischer, aldus Rutte bij RTLZ. ,,Hij blijft het verder oppompen. Het is van een niveau en stijlloosheid, ongelooflijk. We gaan ons niet tot dit niveau verlagen. Het is echt onacceptabel.''

De Turkse president had gezegd dat Turkije de Nederlanders kent van de slachting in Srebrenica: ,,We kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8000 Bosniërs afmaakten''. De Bosniërs waren moslims.

<>

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Kwestie van simpel feiten checken, de Serven liepen de Nederlanders onder de voet en hebben deze moorden gepleegd. Google ook eens even op “Turkije” en “genocide”: Dan kom je ook zaken tegen als Armeense genocide, Pontische-Griekse genocide, Assyrische genocide en nog meer van dit soort gruwelijke moordpraktijken die de Turken op hun geweten hebben.

  De Turken (toen heette het Ottomaanse rijk) zijn rond 1914 begonnen om systematisch alle christenen in de regio uit te moorden… de geschiedenis zou zich wel eens kunnen herhalen als ik deze dictator zo bezig zie.

  Schattingen van alleen al een miljoen Armeniërs (christenen) en ongeveer net zo veel Pontische Grieken en Assyriërs (allemaal christenen) heeft men uitgemoord maar we mogen de term “genocide” niet gebruiken van hen…. hoe je hun uitmoorden van hele bevolkingsgroepen ook noemt het diskwalificeert Erdogan volledig met zijn aantijgingen. Saillant detail : de Duitsers/Oostenrijk-Hongarije waren de bondgenoot van het Ottomaanse-Turkije in WO-I en waren er getuige van Turkse concentratiekampen/deportatie en hongermarsen tot de dood er op volgde… later hebben de nazi’s deze taktieken op grote schaal toegepast in de Endlösing/Holocaust in WO-II. De oorsprong van deze walgelijke etnische zuiveringen ligt dus bij Erdogan’s volk, de Nazi’s hebben het “vervolmaakt”. Met de Koerden lukte het de Turken niet helemaal om ze uit te moorden maar daar blijft men aan werken zo lijkt het.

  Meer recent is de bezetting van half Cyprus dat nog steeds niet teruggegeven is aan de Cyprioten. Wie is nu het grote kwaad? Nederland of Turkije?

 2. Burgermans

  Tja, dat komt er van, Rutte, als je jezelf afhankelijk hebt gemaakt van zo’n schurk als Erdogan. Het was niet alleen ethisch onverantwoord om met zo’n schurkenstaat in mensenlevens te handelen maar ook strategisch erg naïef.

Reacties niet toegestaan