Veel verpleeghuizen troggelen bewoners geld af
Veel verpleeg- en verzorgingshuizen vragen te veel geld van ouderen voor extra diensten zoals het begeleiden van een wandeling of het wassen van de kleren. Bijna de helft houdt zich niet aan de regel van de Nederlandse Zorgautoriteit om helder over de kosten te zijn, stelt de Consumentenbond vandaag in De Telegraaf.
De verschillen in de tarieven zijn groot. Zo vraagt een instelling 32 euro per maand voor het doen van de was en een andere instelling 120 euro. Een wandeling met een begeleider kan tussen de 25 en 50 euro kosten. Het merken van de kleding varieert tussen de 20 en 145 euro.
Omdat er geen regels zijn doet iedereen maar wat.
mijn vader moest voor een rol toiletpapier 1,25 betalen!!
rijd je zelf 1x per maand naar de Aldi.
(in antwoord op gerrit52)Sla ik Pietje Precies als ik erg oud ben hem in een rolstoel. Kan hij lekker naar zo’n verzorgingstehuis en ik lekker in de gevangenis. En als Pietje Precies ook nog kinderloos is of kinderen heeft die ver wonen. Dan is dat toiletpapier bij de Aldi ook 50 euro want immers iemand moet het halen (loonkosten). Ok, je krijgt dan wel een pak met 12 rollen. Met andere woorden. Er gaat erg veel geld naar personen die het niet verdienen en in een paradijs leven op belastingcenten die de oudjes ook hebben opgehoest.
(in antwoord op Pietje_Precies)daar gaat het niet om. natuurlijk helpen wij zoveel als we kunnen. maar het is van de zotte. het is nog erger: mijn moeder brak haar heup en kon niet terug naar het verzorgingshuis. meteen toen dat bekend werd, kreeg mijn vader te horen dat de kosten zouden stijgen waaronder dus dat wcpapier. én hij zou moeten verhuizen naar een eenpersoonskamer. maar zolang die nog niet vrij is, mag hij een bijna dubbele huur gaan betalen.
(in antwoord op Pietje_Precies)Is al jarenlang aan de gang. De directeur van menig verpleeg-verzorghuis gaat met 2.5 ton naar huis maar papier om een kont af te vegen moet de familie zelf meenemen. Bakje druiven voor 9 euro, antennekabel in de daarvoor bestemde stekker stoppen 45 euro excl. aansluitkosten want dit wordt als een technische handeling gezien, labelen van kleding ook als er al een label in stond uit een eerdere verblijft 75 euro en ga zo maar door. De was doen is vaak helemaal een drama. Niet zelden hangen er, ondanks die pepedure labeling wildvreemde broeken in de kast. Als het überhaupt al terug komt. Het spoeddebat van Wilders had al jaren geleden gevoerd moeten worden. Heb overigens weinig illusies dat er ook maar iets verandert.
denk je, dat als die directeur maar 100k verdient, die druiven dan goedkoper zijn? Kijk eens naar de begroting van zo’n instelling. En zoek dan achter de komma naar de kosten van het mgmt. Populistisch geleuter over die salarissen. Mijn moeder zit niet in een tehuis en nu doe ik die kabel in het stopcontact, installeer ik antivirus sw op haar laptop en zorg dat d’r e-reader synchroniseert en al dat soort klusjes
(in antwoord op Gerardus Molema)Als ik dat aan de vrije markt overlaat krijg je echt geen betere tarieven dan hierboven beschreven. Mensuren zijn duur.
ja lieve schatten, als een professional in de gezondheidszorg met een bejaarde gaat wandelen is zijn bruto uurtarief al gauw 25 euro hoor! Uurtje wassen en strijken is dan ook gauw 25-40 euro per week dan. Je stuurt niet gauw een gratiz buro Halt jongere op stap met een bejaarde. Dat zijn gewoon ziekenverzorgers en huishoudelijk medewerkers met mgmt overhead kosten. Krijg je dit soort tarieven. Oh by the way: schreewend tekort aan ziekenverzorgenden. Immers van een uitkering wordt je lang niet zo moe en de incentive om voor die paar stuivers hard te gaan werken is laag. Niet zo’n populaire baan dus.,….
Wellicht zou de familie wat vaker iets moeten doen, maar dat vinden we dan weer raar, dat je zelf met/voor je moeder iets zou moeten doen als die in het verpleeghuis zit……