‘Trump wist niets van omstreden bijeenkomst’

De zoon van president Donald Trump informeerde zijn vader naar eigen zeggen niet over een omstreden bijeenkomst met een Russische advocate. ,,Er was niets te vertellen'', zei Donald Trump jr. dinsdagavond tegen Fox News.

De oudste zoon van de huidige president zat voorafgaand aan de verkiezingen om de tafel met de Russische advocate Natalia Veselnitskaya. Trump jr. was voor de bijeenkomst beloofd dat zij belastende informatie zou hebben over Hillary Clinton, de toenmalige Democratische presidentskandidate.

Trump jr. publiceerde dinsdag de mailwisseling met een tussenpersoon die voorafging aan de ontmoeting. Daaruit blijkt dat hij was geïnformeerd dat de informatie afkomstig was van de Russische regering, die zijn vader zou willen steunen. Die onthulling ligt gevoelig vanwege de vermeende Russische inmenging in de presidentsverkiezingen.

De zoon van de president herhaalde bij Fox dat zijn bijeenkomst met de advocate uiteindelijk niets opleverde. ,,Het was een verspilde twintig minuten.'' Hij zei dat er destijds geen alarmbellen bij hem afgingen, omdat het gesprek plaatsvond voor de huidige ,,Ruslandkoorts''.