Dit zegt Willem Holleeder vanavond in College Tour

Bij de TV-opnamen gisteravond van College Tour mochten geen journalisten aanwezig zijn. Maar ze waren er stiekem wel en schrijven over het interview van Twan Huys met topcrimineel en Heineken-ontvoerder  Willem Holleeder. Holleeder wilde veel vragen niet beantwoorden. Maar op andere momenten was hij openhartig. Holleeder kwam en ging per scooter. Enkele citaten: De Telegraaf citeert Holleeder: 'Ook al zou er losgeld niet zijn betaald, dan nog zouden we Freddy Heineken nooit hebben gedood. ik niet en mijn maten ook niet. Na de arrestatie is een deel van het losgeld nooit meer teruggevonden. Ik kan iedereen verzekeren dat dat is verbrand en wel op het strand. HPDeTijd was er kennelijk ook: 'De ketting waaraan Heineken en Doderer (de chauffeur van Heineken) geketend waren is volgens Holleeder ‘iets middeleeuws.’ Hij zegt: ‘Als er íets is waar ik spijt van heb, dan is het dat. Dat had ik nooit moeten doen. Hen vermoorden was uitgesloten. Dat wilden we absoluut niet. Daarom deed ik ook mee aan deze actie, anders had ik het niet gedaan.’ Over zijn gezondheid: 'Ik ben blij dat ik leef. En ik leef in blessuretijd. Ik heb enorme hartproblemen en ben me bewust van mijn beperkte wijze van leven. Het is goed zo, meer verlang ik niet'. Over de liefde: 'Er is een nieuwe liefde in mijn leven, ja. Zij veroordeelt mij niet op mijn verleden.’ Over god: 'Ik ben katholiek. Ik ga wel eens naar de Dom hier in Utrecht en steek daar een kaarsje aan voor een overleden vriend van me. Wie? Dat zeg ik niet.’  

Bron(nen):   HPDeTijd  Telegraaf  NU.nl  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. secretariaat Meebeslissen

    Nou nou, the finest hour van de Nederlandse journalistiek vanavond. Van harte hoor Twan Huys. WEL licht alvast een tipje van de sluier, smullen maar.

  2. peterpoot

    Wat een schande: De NTR en Twan Huys zijn akkoord gegaan dat de studenten van de advocaat van Holleeder (Stijn Franken, ook advocaat van de liegende rechter Westenberg) de vragen mogen stellen!

Reacties niet toegestaan