Meisje dat na drugs eigen ogen uitrukte doet haar verhaal: “Ik wist dat ik blind was”

De Amerikaanse Kaylee Muthart rukte iets meer dan een maand geleden haar eigen ogen uit na drugsgebruik. Het bericht ging de hele wereld over en schokte velen. Nu is de twintigjarige vrouw uit South Carolina voldoende hersteld om haar verhaal te doen.

Muthart vertelt dat ze een goede leerling was op de middelbare school en mariene biologie wilde gaan studeren aan een goede universiteit. Maar toen kwamen alcohol en drugs in haar leven. “Toen ik 18 was, dronk ik regelmatig alcohol en rookte ik wiet.” Pas echt mis ging het vorige zomer. “Ik rookte een joint met een collega en kreeg een heel vreemde ervaring. Het voelde alsof ik de wereld aankon, en ik voelde me heel dicht bij God.” Vermoedelijk was er cocaïne of crystal meth vermengd met wiet.

Het smaakte naar meer. Ze begon dagelijks te gebruiken. “Terwijl ik high was, bestudeerde ik ook vaak de bijbel. Ik interpreteerde de inhoud echter helemaal verkeerd. Uiteindelijk raakte ik ervan overtuigd dat meth me nog dichter bij God zou brengen.” Haar moeder zag dat het misging en kreeg haar dochter zover om zich op te laten nemen in een verslavingskliniek. “Maar de volgende dag – 5 februari – kocht ik opnieuw meth, en een grotere dosis dan ik ooit had genomen”.

Blind
“Op 6 februari was ik nog steeds high”, getuigt ze. “Ik weet nog dat ik dacht dat ik iets belangrijks moest opofferen om de wereld te genezen. Ik geloofde echt dat alles abrupt zou eindigen als ik mijn ogen niet meteen uit mijn hoofd zou trekken. Ik weet niet waarom ik tot die conclusie kwam, maar het leek me meteen de juiste, rationele oplossing.”

“Ik ging op mijn handen en knieën zitten en begon te bidden. Ik was ervan overtuigd dat ik een religieuze ervaring had. Dus duwde ik mijn beide duimen, wijs- en middelvingers in mijn ogen. Het voelde als een enorme strijd, het moeilijkste dat ik ooit moest doen, maar door de drugs voelde ik niet veel pijn.”

In het ziekenhuis zagen de dokters geen andere optie dan de ogen van Kaylee volledig te verwijderen. “Ik werd twee dagen later wakker en herinnerde me meteen wat er gebeurd was. Alles was donker, en ik wist dat ik blind was.” Ze heeft het niet makkelijk, maar ziet de positieve kant. “Natuurlijk ben ik soms nog enorm verdrietig, zeker wanneer ik niet kan slapen. Maar ik ben nu gelukkiger dan toen ik nog aan de drugs zat.”

Een bericht gedeeld door Kaylee Muthart (@kayleemuthart) op

Bron(nen):   HLN  Cosmopolitan