Baby wordt geboren vier jaar nadat ouders overlijden

Vier jaar geleden overleed een Chinees koppel bij een auto-ongeluk. Nu is hun zoon geboren.

Shen Jie en Liu Xi waren in maart 2013 net bezig met ivf. Maar vijf dagen voor een van de bevruchte embryo’s teruggeplaatst zou worden bij Liu kwam het echtpaar om het leven bij een ongeval in de Chinese kustprovincie Jiangsu.

Wat volgde was een slopende rechtszaak. Het ziekenhuis wilde de embryo’s vernietigen, maar de beide ouders van Shen en Liu eisten de voogdij. Uiteindelijk wonnen ze. Begin 2017 gingen ze naar Laos om een draagmoeder te vinden, omdat dit in China verboden is. Dat lukte en eind vorig jaar werd Tiantian geboren. Afgelopen maand vierden de grootouders dat het jongetje 100 dagen oud is. Liu’s moeder vertelt: “Zijn ogen lijken op die van mijn dochter, maar verder lijkt hij meer op zijn vader.”

Na de geboorte zijn er nog steeds juridische problemen. De grootouders moesten om de voogdij te behouden een DNA-test ondergaan om te bewijzen dat ze daadwerkelijk de opa en oma van Tiantian zijn. Als het jochie ouder is zullen ze hem over zijn bijzondere afkomst vertellen. “Deze jongen heeft al verdriet bij zijn aankomst op de wereld. Andere baby’s hebben een vader en moeder, maar die heeft hij niet. We zullen hem dat later zeker laten weten,” aldus opa.

Bron(nen):   The Guardian