RTL-programma over kroeshaar: ”je wilt niet altijd als een bosneger erbij lopen”

Veel online woede en onbegrip over uitspraken binnen het RTL-programma Bubbels&Gloss van gistermiddag. Een vertegenwoordiger van een kappersorganisatie besprak opties voor kroeshaar en concludeerde: ''Ja, die mensen willen ook eens wat anders, je wilt niet altijd als een bosneger erbij lopen." Om de uitspraak werd aan tafel bij het lifestyleprogramma kostelijk gelachen. Op internet vinden veel mensen het minder grappig. Zo ook rapper Ronell Langston Plasschaert (beter bekend als Ronnie Flex) - die afgelopen 5 mei nog ambassadeur van de vrijheid was:

WOW WAT EEN SCHANDE.. IK KAN ALLES MET MIJN HAAR WAT IK WIL & DE ZOGENAAMDE EXCUSES IS “HET WAS NIET KWETSEND OF RACISTISCH BEDOELD”.. DIT GEBEURD TE VAAK EN TE VEEL.. ALS DE MEDIA DIT NIET OP PAKT DAN SNAP IK NIKS MEER.. AL MIJN BROERS EN ZUSSEN ZIJN PRACHTIG

A post shared by Nori (@ronnieflex010) on

In de reacties scharen veel fans, artiesten en andere rappers zich achter Plasschaert Organisator van de jaarlijkse Miss Black Hair Verkiezing Ashaki Leito is erg geschrokken van de uitspraak en meldt aan NOS : "Sterk gekruld haar of kroeshaar wordt al eeuwenlang belachelijk gemaakt, net als de bevolkingsgroep die erbij hoort. Het is onderdrukking om op zo'n manier met elkaar te praten." Bubbels&Gloss reageert op Facebook als volgt: