Dit is de nieuwste vakantietrend

Was het jarenlang hip om in je eentje de wereld over te reizen om ‘op zoek te gaan naar jezelf’ of een week op een yogamatje te zitten voor ‘innerlijke rust’, tegenwoordig gaan we weer ouderwets met de hele familie op vakantie.

De Telegraaf schrijft dat multigeneratie-vakanties in trek zijn. Nederlanders gaan steeds vaker met opa, oma, kinderen en kleinkinderen een weekendje of weekje weg, blijkt uit onderzoek in opdracht van, jawel, Center Parcs. Wellicht is er door drukke levens anders nauwelijks tijd om de familiebanden aan te halen.

De kleinkinderen vinden het fantastisch. Een derde gaat liever met opa en oma op vakantie dan dat ze een duur cadeau krijgen. “Dat is significant meer dan tien jaar geleden”, aldus de onderzoekers. Het onderzoek wordt gepubliceerd op de Internationale Dag van het Gezin, die op 15 mei is. Ruim twee derde van de ondervraagden gaf aan dat meer tijd samen doorbrengen de belangrijkste reden is voor een vakantie met drie generaties.

“Saamhorigheid in een hechte familie wordt belangrijker in onze hectische samenleving, waarin iedereen met overvolle agenda’s de hele dag druk druk druk is met werk, school, hobby’s en vrienden,” zegt Center Parcs. Volgens het vakantiepark zijn opa’s en oma’s tegenwoordig veel ondernemender dan vroeger en is tijd met de familie daardoor schaarser.

Bron(nen):   De Telegraaf