Alles wat je moet weten voor je aan Botox begint

Het wordt steeds normaler om met botox de natuur tegen te werken, zodat je jonger lijkt – of in ieder geval anders – dan je bent. Privé zet een paar feiten over botox  op een rijtje.

Botox maakt niet jonger

Je kunt er wel jonger uitzien wanneer je fronsrimpels, laaghangende wenkbrauwen en mondhoeken die naar beneden wijzen corrigeert. Botox richt zich op de activiteit van spiertjes, maar het verandert niets aan de huid. Botox geeft je uiterlijk een opfrisser, maar het maakt je huid niet jonger zoals een laserbehandeling dat kan.

Botox legt je hele mimiek plat

Botox verhindert de spieren in het behandelde gebied te werken. Dus er zijn minder emoties te zien. Gelukkig is Botox uitgewerkt na een paar maanden. Beroemdheden die klagen dat Botox hun gezicht heeft veranderd, gebruiken nog steeds te veel Botox, want uiteindelijk verdwijnt het effect vanzelf als je stopt met nieuwe behandelingen.

Met Botox geen facelift nodig

Prive: Je kunt beter Botox gebruiken dan een facelift laten doen, want dat is een heftige operatie met een behoorlijke herstelperiode. En je ziet er na een facelift ook strak en onnatuurlijk uit. Dit klopt niet helemaal.

Soms kun je de huid met Botox een beetje liften. Zoals bij de Botoxbehandeling voor laaghangende wenkbrauwen. Maar wanneer de huid door ouderdom of levensstijl flink is verslapt, kan Botox dit niet meer verhelpen. Soms is de leeftijd zo zichtbaar dat een facelift – als je je leeftijd wilt verbergen – de enige oplossing is.

Bron(nen):   Privé